MEE
NIEUWSBRIEF
Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar?
Bekijk dan de online versie
MEE
Volg ons op Twitter
regio NOORDWEST-HOLLAND oktober 2013
Cliëntenraad informeert politieke partijen

Volgens Aad Eversdijk, voorzitter van de cliëntenraad, staan gemeenten de komende jaren voor een stevige opdracht: meer taken, maar minder geld. "Het wordt een uitdaging om de zorg voor kwetsbare burgers overeind te houden en waar mogelijk door ‘eigen kracht’ te versterken. De realisatie hiervan gaat veel van de gemeentebesturen vergen, maar bovenal van die mensen in gemeenten die zichzelf heel goed redden kunnen, maar niet zonder dat extra steuntje in de rug."  
 
LEES MEER >>
 
  
Transitieplan MEE

Per 1 januari 2015 zal het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de subsidie voor MEE beëindigen. MEE is in overleg met het ministerie zodat deze transitie zorgvuldig verloopt. Daarbij horen een wettelijke regeling voor cliëntondersteuning en goede afspraken over de voorwaarden waarmee de MEE-subsidie overgaat naar gemeenten. MEE Nederland heeft daarom 9 juli jongstleden een bestuurlijk overleg gehad met staatssecretaris Martin van Rijn om de aankomende transitie te bespreken.

LEES MEER >>
 
"Koplopers project is de voorloper"  

“Het Koplopers team is een wijkteam, bestaande uit mensen van verschillende instellingen die snel hulp kunnen bieden aan gezinnen in de Kersenboogerd met problemen op meerdere levensgebieden”, zo somt Ingrid Floris van GGZ Kind & Jeugd de pilot op. De medewerkers van de Koplopers pilot zijn al sinds juni 2012 hard aan het werk om gezinnen in de Hoornse wijk Kersenboogerd te ondersteunen met hun problemen. Tot nu toe is het team tevreden over wat ze met de pilot behaald hebben.

LEES MEER >>
Ervaringsdeskundige autisme in Hoorn

De 26-jarige Sjoerd Klerk is in 2010 gediagnosticeerd met autisme, en heeft ervaren hoe het is om zowel begrepen als onbegrepen te worden. “Als het gaat om autisme hoort iedereen te weten dat het ook een hele leuke en spannende kant kan hebben als je de uitdagingen in het leven met autisme aangaat. Het gaat ook om de inzet van mensen met autisme en wat we kunnen betekenen voor de maatschappij en wat nog beter is, wat we kunnen betekenen voor het bedrijfsleven, zonder overschat te worden.” De geboren en getogen Horinees zet zich nu in als ervaringsdeskundige over autisme. Naast zijn website biedt hij zich aan om te spreken over autisme en vragen te beantwoorden aan de hand van presentaties en workshops. Zijn website valt te bekijken hier.
 
Tijdschrift De Dokter

Een aantal medewerkers van MEE, onder andere landelijk directeur Jan de Vries en de directeur van het regiokantoor in Rotterdam, zijn geïnterviewd voor de april uitgave van De Dokter, een tijdschrift voor huisartsen. Het artikel gaat over hoe MEE altijd probeert de eigen kracht en zelfredzaamheid van cliënten te versterken, en hoe huisartsen de organisatie kunnen benutten en ernaar verwijzen. Om het artikel te lezen, kijk hier


 
 

Publicaties 

MEE Monitor onderzoek

Shift Consultants heeft in juli de resultaten van het MEE Monitor onderzoek uitgebracht. Het onderzoek werd in opdracht van MEE uitgevoerd onder cliënten in de tien werkgebieden van MEE en is gericht op gemeenten en de toekomende transitie. Het doel ervan is om een overzicht te geven van de zelfredzaamheid en ondersteuning van mensen met een beperking en de ondersteuning die ze in aanvulling daarop nodig hebben. Hiermee zijn de gemeenten meer geïnformeerd op wat ze voor mensen met een beperking moeten en kunnen doen. Het rapport van het MEE Monitor onderzoek in het werkgebied van MEE Noordwest-Holland valt te bekijken en te downloaden hier

Rapportage signalering
MEE houdt zich naast haar primaire taak van cliëntondersteuning ook bezig met de maatschappelijke taak om te signaleren. De trend- en signaleringsrapportage van 2012-2013 is het resultaat daarvan. Het doel van deze rapportage is om alle overstijgende signalen van 2012 en 2013 te bundelen in één document. Zo ontstaat er een actueel beeld van wat de problemen en de mogelijkheden zijn voor mensen met een beperking. In het document komen onder andere de ontwikkelingen rondom de bezuinigingen en de toekomende decentralisaties aan bod. Voor de rapportage over de regio van MEE Noordwest-Holland, klik hier. Voor de landelijke rapportage, klik hier.

Jaarbericht 2012
Het MEE Noordwest-Holland Jaarbericht 2012 valt nu online te bekijken. In dit jaarbericht lichten medewerkers toe over hoe het jaar 2012 voor hen en de organisatie is vergaan, en wat de plannen voor de toekomst zijn. Ook zijn er een aantal interviews over de werkzaamheden bij MEE te lezen. Om het jaarbericht te zien, kijk hier.

De meest actuele versie van ons kwartaalblad Doe mee! vindt u als u op het plaatje klikt.
 
naar meeNWH.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: