MEE
NIEUWSBRIEF
Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar?
Bekijk dan de online versie
MEE
Volg ons op Twitter
regio NOORDWEST-HOLLAND mei 2014
SportFair in Beverwijk

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om te kunnen sporten. Mensen met een beperking kunnen moeite hebben met het vinden van een geschikte sport of vereniging. Daarom organiseert MEE Noordwest-Holland SportMEE op de SportFair in Sporthal De Walvis in Beverwijk op zondag 11 mei, van 11.00 tot 16.00 uur.

Aanbod voor mensen met een beperking
Tijdens deze sportmarkt is er een speciaal plein ingericht waar sportclubs hun aanbod voor mensen met een beperking laten zien. Doel hiervan is om meer mensen aan het sporten te krijgen, door mensen met elkaar te verbinden en ze stimuleren om te sporten. Zo waren vorig jaar tijdens de SportFair in Beverwijk meer dan dertig sporten vertegenwoordigd.


LEES MEER >>

 
Tien jaar MEE

MEE bestaat in 2014 tien jaar. Maar ons werk doen we al bijna honderd jaar. Cliëntonder-steuning is een onmisbaar instrument geworden om zelfredzaamheid en participatie in de samenleving te bevorderen. Mede dankzij u als samenwer-kingspartner, zijn miljoenen kwetsbare burgers de afgelopen eeuw geholpen. Ze zijn sterker en zelfredzamer geworden en kregen meer zelfvertrouwen waardoor ze beter mee konden doen in de samenleving. Hoe? Lees hun persoonlijke verhalen op de Facebook pagina. 
 
 
Project Digimaatjes

Om mensen met een (licht) verstandelijk beperking veiliger gebruik te laten maken van de mogelijkheden van internet en social media, lanceert MEE Noordwest-Holland het project Digimaatjes. Dit project zal in september in de regio IJmond van start gaan.

Digitale vaardigheden
Het project Digimaatjes heeft als doel mensen met een verstandelijke beperking te versterken in hun weerbaarheid op het internet door digitale vaardigheden bij te brengen in een mediawijze leeromgeving. Binnen het project wordt samenwerking gezocht met verschillende zorgaanbieders en de Vrijwilligerscentrale Beverwijk/Heemskerk.

LEES MEER >>

 
Sociale kaart app

MEE biedt service aan cliënten en professionals door het beheren van een Sociale kaart. Deze Sociale kaart bestaat uit meer dan 60.000 organisaties rond arbeid, onderwijs, wonen, welzijn en zorg en wordt dagelijks bijgehouden door MEE. In april lanceerden MEE en Isatis Care de eerste versie van de Sociale kaart tablet app. De app is bedoeld voor gemeenten (medewerkers frontoffice) en professionals in de zorg- en welzijnssector. De tablet app is op dit moment beschikbaar voor Android tablets. Binnenkort is het ook beschikbaar voor iOS (iPad) en Windows gebaseerde tablets.

LEES MEER >>

 
Project MEE op Weg

Veel mensen met een beperking reizen met het speciaal vervoer naar school, dagbesteding, sport of vrienden. MEE op Weg is een project waar mensen met een beperking met behulp van een maatje leren zo zelfstandig mogelijk te reizen. Of dit nu met de fiets, lopend of met het openbaar vervoer is. MEE op Weg wordt inmiddels door bijna alle MEE-organisaties in het land geboden.

Waarom MEE op Weg?
Door te reizen met reguliere vervoersmiddelen zoals het openbaar vervoer, maar ook door te lopen of te fietsen, maken mensen met een beperking meer deel uit van de samenleving. Daarnaast zijn ze flexibeler en zelfstandiger en zijn ze in veel gevallen minder tijd kwijt voor hun reis. Natuurlijk is reizen met reguliere vervoersmiddelen ook een stuk goedkoper dan gebruikmaken van speciaal vervoer.

Hoe werkt MEE op Weg?
Deelnemers worden gekoppeld aan een vrijwilliger. De vrijwilligers worden opgeleid door MEE. Samen met de vrijwilliger stelt de deelnemer een avonturenplan op waarin staat beschreven welke route er geoefend gaat worden. 

LEES MEER >>

 
Stichting Vrienden MEE

Samenwerken aan samenleven. Dat is de slogan van de stichting Vrienden MEE Noordwest-Holland. Bijdragen aan een zelfstandige en zo volwaardig mogelijke deelname aan de maatschappij van mensen met een beperking. De Vrienden ondersteunen onder meer projecten als Supporters voor Supporters, de G-niale Kunstweek en Scoren met Jongeren.

Wilt u meer weten, heeft u geld nodig voor een innoverend project of wil u een Vriend worden? Ga dan naar www.vriendenmee.nl.


 
Tweede Kamer en Wmo
Onafhankelijke cliëntondersteuning
De Tweede Kamer heeft de onafhankelijke cliëntondersteuning in de Wmo 2015 nog beter geborgd. Op 24 april stemde de Kamer in met deze wet en met twee wijzigingsvoor-stellen over de cliëntondersteuning. Een over de onafhankelijkheid van de cliëntondersteuning en een over dat gemeenten cliënten moeten wijzen op de beschikbaarheid van cliëntonder-steuning. Beide amendementen zijn met een overgrote Kamermeerderheid aangenomen. Lees meer.
 
Handreiking gemeenten
Heel gewoon en toch bijzonder
NVO, de Nederlandse vereniging van pedagogen en onderwijskundigen, heeft in samenwerking met onder andere MEE de brochure 'Heel gewoon en toch bijzonder' uitgebracht. Het betreft een handreiking voor beleidsmakers en bestuurders van gemeenten bij de uitwerking van de zorg voor de doelgroep kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en hun gezin, die voorheen onder de AWBZ viel. Om de brochure te lezen, klik hier.
 
Integrale Vroeghulp NHN
Jaarverslag 2013 en resultaten cliëntentevredenheidsonderzoek
Integrale Vroeghulp Noord-Holland Noord heeft hun jaarverslag voor 2013 uitgebracht. Tevens vindt u in dit jaarverslag een korte samenvatting van de resultaten van het cliënttevredenheidonderzoek. Integrale Vroeghulp begeleidt en adviseert ouders met jonge kinderen met een complexe vraag rond de ontwikkeling.  Om het jaarverslag te lezen, klik hier.
 
G-niale Kunstweek
Zowel in Alkmaar als Den Helder
In navolging van de eerste succesvolle G-niale Kunstweek in 2013 in Alkmaar, wordt ook in 2014 een G-niale Kunstweek gehouden van 24 tot en met 30 oktober. Dit jaar heeft de week als thema: ‘Het ritme van nu, waar kunst verbindt’. Daarnaast zullen de activiteiten op het gebied van kunst en cultuur niet alleen in Alkmaar plaatsvinden, maar ook in Den Helder. Lees meer.
 
Nieuw MEE filmpje
Grip op leven betekent meedoen
MEE heeft een nieuw filmpje gemaakt en geplaatst op YouTube. Hierin wordt kort uitgelegd waarom het ondersteunen van mensen met een beperking belangrijk is, en waarom MEE doet wat het doet. Kijk hier.
 

Om de nieuwste uitgave van Doe mee! te lezen, klik op bovenstaande plaatje.
 
naar meeNWH.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: