MEE
NIEUWSBRIEF
Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar?
Bekijk dan de online versie
MEE
Volg ons op Twitter
regio NOORDWEST-HOLLAND september 2014
Vooraankondiging Transitiedebat

MEE Noordwest-Holland organiseert op 30 oktober in De Lichtfabriek te Haarlem een debat over de aankomende transities. Het debat duurt van 9.00 tot 13.00 uur, inclusief netwerklunch. Drie thema’s komen aan bod: Eigen Kracht, Participatiewet en Toegang. Per thema komt een cliënt aan het woord waarna vier of vijf (ervarings-)deskundigen een korte pitch houden over hun organisatie en/of achtergrond om vervolgens met elkaar in debat te gaan. Per ronde komen naast politici ook mensen vanuit belangenbehartiging, zorg- en welzijnsorganisaties en andere velden aan het woord over waar kansen en zorgen liggen.

MEE Noordwest-Holland heeft al eerder dit jaar een Transitiedebat gehouden, op 6 maart bij HDC Media in Alkmaar. Om het artikel uit de Alkmaarse Courant over dit debat te lezen, klik hier. Voor meer informatie, kijk op www.meenwh.nl/meedebat.

 
Werkwinkel

In 2015 start MEE Noordwest-Holland het project Werkwinkel in de regio Noord-Kennemerland, samen met vier bedrijfskringen. Tevens wordt er samenwerking gezocht met de gemeenten, het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid, re-integratiebedrijf WNK en het UWV. Het doel is om kwetsbare werkzoekenden te helpen en ondersteunen om een betaalde baan te vinden en behouden.

Werkervaringsplekken 
Dit jaar heeft MEE Noordwest-Holland en haar partners al meer dan honderd werkervaringsplekken gecreëerd bij voetbalverenigingen, sportverenigingen, bedrijven aangesloten bij het AZ Netwerk, wijk- en buurtcentra, bewonersondernemingen, thuiszorg en verzorgingshuizen en overige instellingen. Dit werd onder andere gedaan via werkervaringsprojecten zoals Supporters voor Supporters en Scoren met jongeren. De doelgroep is cliënten van MEE die een of meer beperkingen hebben of op een andere manier kwetsbaar zijn. Het doel is om hun kansen en perspectieven te bieden om via werkervaring door te groeien naar een betaalde baan, opleiding of re-integratietraject én om hun talent te ontwikkelen. Via Werkwinkel wil MEE Noordwest-Holland draagvlak creëren bij bedrijven aangesloten bij het AZ Netwerk, Ondernemend Alkmaar, de Waaier en het Noord Noord-Hollands Ondernemersnetwerk (NON), om gezamenlijk tweehonderd werkervaringsplekken te realiseren in 2015/2016.

LEES MEER >>

 
Aftrap vervolg Scoren met jongeren

Het vervolg van het project Scoren met jongeren, waarbij jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen bij een sportvereniging in Alkmaar en omgeving, is samen met wethouder Peter de Baat en afgevaardigden van bedrijven en sportverenigingen succesvol afgetrapt op 21 augustus.

Tijdens de bijeenkomst bij hockeyclub AMHC in Alkmaar werd Marino van Woerdt, één van de deelnemers van Scoren met jongeren, verrast met een arbeidsovereenkomst bij Miko Koffie. Marino deed tijdens het eerste traject van het project werkervaring op bij hockeyclub AMHC. Vervolgens stroomde hij door naar Miko Koffie als routevertegenwoordiger en zijn harde werken werd deze dag beloond met een tijdelijk contract dat ondertekend werd door wethouder De Baat en directeur Robert van Bokhorst van Miko Koffie
.

LEES MEER >>

 
Sportdeelname in Uitgeest

De gemeente Uitgeest wil graag dat zoveel mogelijk mensen deelnemen aan reguliere sportactiviteiten van de lokale verenigingen, hetzij als deelnemer, hetzij als vrijwilliger. Daarnaast wil de gemeente de bekendheid van aangepast sporten vergroten bij mensen zonder een beperking. 

Voor deze redenen heeft de gemeente in samenwerking met MEE Noordwest-Holland tussen januari en juni van dit jaar een onderzoek gedaan naar de sportdeelname door mensen met een beperking in Uitgeest. Tevens heeft zij MEE gevraagd om hierover te adviseren en mee te denken en daarbij ook praktisch de begeleiding van mensen naar sportactiviteiten ter hand te nemen
.

LEES MEER >>

 
Proeftuin Sociale Zekerheid

De gemeente Castricum wil de sociale toegankelijkheid van verenigingen en andere vrijwilligersorganisaties voor mensen met een beperking stimuleren. De gemeente heeft MEE Noordwest-Holland gevraagd om hierover te adviseren en mee te denken. De gemeente wil graag dat zoveel mogelijk mensen deelnemen aan reguliere activiteiten van de lokale verenigingen, hetzij als deelnemer, hetzij als vrijwilliger.

LEES MEER >>

 
MEE Noordwest-Holland en HKZ

MEE Noordwest-Holland voldoet nog steeds aan alle kwaliteitseisen en mag het HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) keurmerk blijven voeren. Dat is het resultaat van het controlebezoek dat het Keurmerkinstituut – als onafhankelijke certificerende instelling - op 12, 13 en 22 mei jl. op de locaties van MEE in Alkmaar, Den Helder, Haarlem, Heemskerk en Hoorn uitvoerde.

Resultaat is dat MEE Noordwest-Holland het HKZ keurmerk weer een jaar mag blijven voeren. Uit de toetsing kwamen ook een aantal verbeterpunten naar voren. Managers en medewerkers gaan hiermee aan de slag. “Het vertrouwen dat we, in een turbulente tijd, blijven werken aan een organisaties die zowel in de primaire als in de ondersteunende processen stevig staat, wordt hiermee bevestigd”, aldus de cliëntenraad van MEE Noordwest-Holland.

LEES MEER >>

 
Wegwijsbeurs
Voorlichting over transities
Het Platform Sociale Zekerheid Alkmaar houdt zaterdag 18 oktober de Wegwijsbeurs, een voorlichtingsbeurs over de transities in de zorg, waarbij de verantwoordelijkheden van de provinciale en landelijke overheid worden overgedragen naar de gemeenten. Tijdens de Wegwijsbeurs kunnen organisaties die nu of later moeten omgaan met de transities bezoekers informeren over hoe zij denken de komende veranderingen op te vangen en uit te voeren. Vertegenwoordigers van de gemeente Alkmaar zullen er ook zijn om inwoners te informeren over wat de gemeente van plan is. De beurs duurt van 10.00 tot 16.00 uur in de foyer en pleinzaal van theater De Vest aan de Canadaplein 2. Lees meer.
 
MEE Publicatie
Trend- en signaleringsrapportage
Ieder jaar geeft MEE Nederland de trend- en signaleringsrapportage uit. De rapportage schetst een actueel beeld van signalen, knelpunten en belemmeringen die mensen met een beperking ervaren, maar ook van kansen en mogelijkheden voor verbetering. In de rapportage worden aanbevelingen gedaan hoe participatie van mensen met een beperking verder kan worden bevorderd. Om de trend- en signaleringsrapportage 2014 te downloaden, klik hier.
 
Pilot Publieke Waarde van Sociale Netwerkstrategie
Burgers en hun eigen netwerk
De gemeenten in de IJmond experimenteren in het kader van de Regionale Sociale Agenda, met subsidie van de Provincie Noord-Holland, met nieuwe vormen van begeleiding. In Velsen, Heemskerk, Beverwijk en Uitgeest voert MEE Noordwest-Holland de projectleiding voor de pilot Publieke Waarde van Sociale Netwerkstrategieën. Daarmee wordt onderzocht of het mogelijk is om voor mensen met een indicatie voor begeleiding, door meer een beroep te doen op hun sociale netwerk, hun indicatie te verlagen. Lees meer.
 
Pilot zorgcoördinatie
GGD en JGZ Kennemerland
MEE Noordwest-Holland, GGD Kennemerland (Jeugdgezondheidszorg 4-19 jaar) en JGZ Kennemerland voeren sinds 2013 samen een pilot uit om het coördineren van zorg in complexe situaties te verbeteren door samenwerking. In september zal deze pilot eindigen, en worden de ervaringen meegenomen in de werkwijze van CJG coaches.
Lees meer.
 

Om de nieuwste uitgave van Doe mee! te lezen, klik op bovenstaande plaatje.
 
naar meeNWH.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: