MEE
regio NOORDWEST-HOLLAND december 2014
Beste lezer,

We zijn klaar voor 2015: een jaar met op het oog veel veranderingen. De transities en overhevelingen naar de gemeenten zorgen voor een grote uitdaging voor alle betrokkenen. De Vrienden van MEE Noordwest-Holland geloven erin dat samen meer bereikt kan worden. Voorbeelden hiervan zijn de G-niale Kunstweek in Alkmaar en Den Helder met meer dan 30 partners, de vele bedrijven uit het AZ Netwerk die zich aangesloten hebben bij het project Supporters voor Supporters en het prachtige initiatief Kracht in Nederland. Ook in 2015 gaan wij ons steentje bijdragen voor kwetsbare burgers. Helpt u mee?

Jaap Purmer, bestuurslid Vrienden MEE Noordwest-Holland.

 
"Willen bedrijven helpen bij MVO”

John van den Oord, projectleider bij MEE Noordwest-Holland, ziet veel kansen bij bedrijven: "Met een aantal toonaangevende regionale netwerken  zoals Ondernemend Alkmaar, de Waaier, Beter Business Haarlem en het AZ netwerk heeft MEE Noordwest-Holland al stappen gezet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. MEE Noordwest-Holland is bezig met een ambitieus plan, genaamd 'De Werkwinkel'. Deze transparante digitale omgeving, waarin alle projecten en werkgevers  worden opgenomen, moet zorgen voor een toename van het aantal werkervaringplekken."

"In toenemende mate zien ondernemers kansen en mogelijkheden enerzijds vanwege MVO beleid en anderzijds vanwege de politieke druk om mensen met een beperking in dienst te nemen. Om dit ambitieuze plan waar te kunnen maken is MEE Noordwest-Holland op zoek naar enthousiaste ondernemers. Wij komen dan ook graag in contact met bedrijven die mee willen doen en hun maatschappelijke rol kennen. Wij geloven in samenwerking met ondernemers, juist nu.”

Meer informatie over het project vindt u op www.meenwh.nl/werkwinkel.

 
G-niale Kunstweek

Één van de projecten die door de Stichting Vrienden ondersteund is, is de G-niale Kunstweek. Deze werd dit jaar zowel in Alkmaar als Den Helder is gehouden. De week, met als doel om mensen met en zonder beperking samen te laten komen, was een groot succes. Alle workshops, voorstellingen, lezingen, praktische middagen en al het andere moois wat geboden werd, trokken veel gasten. Ook de spetterende slotshow in de Grote Kerk in Alkmaar werd door meer dan vierhonderd mensen bezocht. Voor meer informatie, foto's en filmpjes over de G-niale Kunstweek, kijk op www.g-nialekunstweek.nl. Voor nog meer foto's kunt u terecht op www.facebook.com/gnialekunstweek.

 
Marino via projecten MEE naar baan

Eén van de deelnemers aan Scoren met Jongeren en vervolgens Supporters voor Supporters werd onlangs verrast met een vaste aanstelling. Marino had zijn werkzaamheden zo goed gedaan bij Miko Koffie dat wethouder Peter de Baat en directeur van Miko Koffie hem een arbeidscontract lieten ondertekenen. Voor meer informatie, lees de bijlage op de projectpagina van Supporters voor Supporters.

 
Vrienden MEE Noordwest-Holland

Jaap Purmer, voorzitter
Lenda Bruin, bestuurslid
Hannah de Vilder, bestuurslid
Eric Otten, penningmeester
Raoul van der Wel, projectmedewerker

 
Wie zijn de Vrienden?
Stichting Vrienden MEE Noordwest-Holland wil bijdragen aan het optimaal (samen)leven van mensen met een beperking in deze maatschappij. De stichting  ondersteunt projecten die groei en samenwerking stimuleren en realiseren. Deze projecten zijn bedoeld om individuen en organisaties optimaal van hun kracht gebruik te laten maken en hun maatschappelijke betrokkenheid te vergroten. Centraal staan mensen met een verstandelijke, lichamelijke of visuele beperking. Daadkracht, ontwikkeling en verbinding zijn sleutelwoorden. Kijk voor meer informatie op www.vriendenmee.nl.
 
"AZ steunt MEE om kwetsbare mensen een mooie toekomst bieden"
“AZ is zich bewust van zijn maatschappelijke rol”, zegt Robert Eenhoorn. De Rotterdammer is sinds 1 oktober de nieuwe Directeur Algemene Zaken van AZ. “De spelers, trainers en werknemers van AZ hebben een voorbeeldfunctie voor de jeugd en veel mensen in de regio zijn trots op onze club. Daarom zijn wij ook erg blij met de samenwerking met MEE Noordwest-Holland. Zij zetten zich vol overgave in om mensen met een beperking  te laten participeren in de maatschappij. AZ steunt de stichting om deze mensen een mooie toekomst te bieden. Als voetbalclub kunnen wij soms net dat extra steuntje in de rug geven.” 

Andere projecten
Supporters voor Supporters en de G-niale Kunstweek zijn slechts twee van de vele projecten die ondersteund worden door de stichting Vrienden MEE Noordwest-Holland. Andere projecten die ondersteund zijn, kunt u hier vinden. Heeft u zelf een project waar u samenwerking of ondersteuning voor zoekt? Neem dan contact met ons op om mogelijkheden te bespreken!

 
naar vriendenmee.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: