MEE
NIEUWSBRIEF
Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar?
Bekijk dan de online versie
MEE
Volg ons op Twitter
regio NOORDWEST-HOLLAND april 2015
Europarlementariër Tang: "Mensen een kans geven op werk"

“Ik ben heel nieuwsgierig naar wat ik vandaag zal zien”, zei Paul Tang op 2 april tijdens een werkbezoek bij werkervaringsproject Supporters voor Supporters in het AFAS Stadion van AZ. Tang is Europarlementariër namens de Partij van de Arbeid, en als politicus vindt hij Supporters voor Supporters een interessant en mooi initiatief. Als voetballiefhebber kwam hij opdagen met een AZ-stropdas.

LEES MEER >>

 
AZ, Alkmaar en MEE verlengen samenwerking

In het AFAS Stadion is op donderdag 19 maart een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de gemeente Alkmaar, AZ, MEE Noordwest-Holland en de stichting Vrienden MEE Noordwest-Holland. Doel van de samenwerking is om projecten in te zetten en zo werkervarings-plaatsen te realiseren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De twee projecten waar de samenwerking zich voornamelijk op richt zijn De Werkwinkel en Supporters voor Supporters.

LEES MEER >>

 
MEE biedt cliënt-ondersteuning bij Wlz-indicatie

Cliënten met Wlz-indicatie kunnen nu ook bij MEE terecht voor onafhankelijke cliëntondersteuning. De Wet langdurige zorg (Wlz) is er voor mensen die intensieve zorg nodig hebben. Het kan gaan om kwetsbare mensen die niet goed duidelijk kunnen maken waar zij behoefte aan hebben of niet goed weten wat er allemaal mogelijk is. Om die reden is er in de wet vastgelegd dat zij recht hebben op onafhankelijke ondersteuning waar zij kosteloos gebruik van kunnen maken. Het zorgkantoor is uitvoerder van de Wlz en heeft hierover afspraken gemaakt met MEE. Voor meer informatie, download de folder hier.

 
MEE op weg start in Zuid-Kennemerland en Noordkop

Het project MEE op weg is gestart in Zuid-Kennemerland en de Noordkop. Het doel van het project is om mensen met een beperking te stimuleren en ondersteunen om zo zelfstandig mogelijk naar school, dagbesteding, sport of vrienden te gaan. Dit in plaats van gebruik te maken van speciaal vervoer. Zelfstandig reizen kan met behulp van een maatje, en met de fiets, lopend of met het openbaar vervoer.

Zelfstandig reizen
Door te reizen met reguliere vervoersmiddelen zoals het openbaar vervoer, maar ook door te lopen of te fietsen, maken mensen met een beperking meer deel uit van de samenleving. Daarnaast zijn ze flexibeler en zelfstandiger en zijn ze in veel gevallen minder tijd kwijt voor hun reis. Deelnemers worden gekoppeld aan een reismaatje. Reismaatjes zijn mensen uit het eigen netwerk, studenten of vrijwilligers. MEE Noordwest-Holland begeleidt zowel de deelnemer als het reismaatje. Samen met het reismaatje stelt de deelnemer een avonturenplan op waarin staat beschreven welke route er geoefend gaat worden.

LEES MEER >>

 
Brochure Autisme-vriendelijk wonen

PAS Nederland heeft een brochure uitgebracht om aandacht te vragen voor de woonproblematiek waar veel volwassenen met autisme mee te maken hebben. De brochure heeft als titel Autismevriendelijk wonen en is gericht op gemeenten, woningcorporaties, bouwondernemers, architecten, ggz-instellingen, zorgaanbieders en andere partijen. Daarnaast is het een hulpmiddel voor volwassenen met autisme die het onderwerp 'wonen' in hun eigen sociale netwerk willen bespreken. Ook voor hen die hun eigen woonwensen willen vormgeven kan deze brochure als uitgangspunt dienen. Om de brochure te downloaden, klik hier of ga naar www.pasnederland.nl. Via de website kunt u ook een gedrukt exemplaar bestellen. 

 
Jaarplan 2015
Zeven strategische prioriteiten
MEE Noordwest-Holland heeft haar jaarplan 2015 vastgesteld. In het jaarplan vind u onder andere de zeven strategische prioriteiten voor dit jaar. Deze zijn als volgt:

  1. Duurzame samenwerking met gemeenten realiseren.
  2. Borgen professionele cliëntondersteuning voor brede doelgroep.
  3. Realiseren goede ondersteuning van professionals 'in het veld'.
  4. Uitbouwen positie in het jeugddomein en samenwerking met onderwijs.
  5. Onderzoeken kansen in het domein arbeid en deze benutten.
  6. Doorontwikkeling effectieve bedrijfsvoering en ondersteunende functies.
  7. Onderzoeken en maken van keuzes met betrekking tot preferente samenwerking.
Voor het volledige jaarplan, klik hier.

 
Jaarverslag IVH 2014
Noord-Holland-Noord
Het Jaarverslag 2014 van Integrale Vroeghulp Noord-Holland-Noord is beschikbaar. Dit jaar stonden, naast de gebruikelijke activiteiten, de ontwikkelingen binnen het sociale domein centraal. Integrale Vroeghulp is een samenwerkingsverband van diverse organisaties die samen ondersteuning bieden aan jonge kinderen met een ontwikkelings-achterstand, medische, motorische of gedragsproblemen. Voor het volledige jaarverslag, klik hier.

 
E-learning
Gevolgen van de transities
voor kwetsbare mensen

Speciaal voor professionals in het sociaal domein is er een e-learning programma ontwikkeld door MEE Nederland en Stimulansz. Tijdens de training komen de belangrijkste punten, wijzigingen én de samenhang tussen de gevolgen van de nieuwe wetgeving voor kwetsbare burgers in beeld. Download de folder hier.
 

Om de nieuwste uitgave van Doe mee! te lezen, klik op bovenstaande plaatje.
 
naar meeNWH.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: