MEE
NIEUWSBRIEF
Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar?
Bekijk dan de online versie
MEE
Volg ons op Twitter
regio NOORDWEST-HOLLAND april 2015
Europarlementariër Tang: "Mensen een kans geven op werk"

“Ik ben heel nieuwsgierig naar wat ik vandaag zal zien”, zei Paul Tang op 2 april tijdens een werkbezoek bij werkervaringsproject Supporters voor Supporters in het AFAS Stadion van AZ. Tang is Europarlementariër namens de Partij van de Arbeid, en als politicus vindt hij Supporters voor Supporters een interessant en mooi initiatief. Als voetballiefhebber kwam hij opdagen met een AZ-stropdas.

LEES MEER >>

 
AZ, Alkmaar en MEE verlengen samenwerking

In het AFAS Stadion is op donderdag 19 maart een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de gemeente Alkmaar, AZ, MEE Noordwest-Holland en de stichting Vrienden MEE Noordwest-Holland. Doel van de samenwerking is om projecten in te zetten en zo werkervarings-plaatsen te realiseren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De twee projecten waar de samenwerking zich voornamelijk op richt zijn De Werkwinkel en Supporters voor Supporters.

LEES MEER >>

 
MEE biedt cliënt-ondersteuning bij Wlz-indicatie

Cliënten met Wlz-indicatie kunnen nu ook bij MEE terecht voor onafhankelijke cliëntondersteuning. De Wet langdurige zorg (Wlz) is er voor mensen die intensieve zorg nodig hebben. Het kan gaan om kwetsbare mensen die niet goed duidelijk kunnen maken waar zij behoefte aan hebben of niet goed weten wat er allemaal mogelijk is. Om die reden is er in de wet vastgelegd dat zij recht hebben op onafhankelijke ondersteuning waar zij kosteloos gebruik van kunnen maken. Het zorgkantoor is uitvoerder van de Wlz en heeft hierover afspraken gemaakt met MEE. Voor meer informatie, download de folder hier.

 
UniekDating

UniekDating is een relatiebemiddelingsbureau voor mensen met een licht verstandelijke beperking en/of een vorm van autisme vanaf 18 jaar. Of zoals de oprichters Marike Hoekstra en Marieke de Groot ze noemen, unieke mensen. Het doel is om deze doelgroep de mogelijkheid te bieden om op een veilige manier een relatie te zoeken en onder begeleiding te daten of vriendschappelijk contact te leggen. UniekDating is een voortzetting van MEE Dating, een project van stichting MEE Drenthe.

"Grote vraag en behoefte"
“Vanuit MEE Drenthe zijn wij in 2010 gestart met 'ons' relatiebemiddelingsbureau MEE Dating (toen nog Date MEE)”, aldus Marike. “Eerst alleen voor Drenthe, maar gezien de grote vraag en behoefte ook vanuit andere regio’s hebben we in mei 2013 de grenzen open gegooid en zijn we nu (bijna) helemaal landelijk. Inmiddels hebben we meer dan vijfhonderd leden en ongeveer tien matchgesprekken per maand.”

In vier stappen naar een date
Hoewel MEE Dating sinds 1 januari 2015 gestopt is onder de vlag van MEE Drenthe, gingen de twee vrouwen zelfstandig verder met hun relatiebemiddelingsbureau onder de naam UniekDating. “Het vinden van een relatie voor deze doelgroep is vaak lastig en ze kunnen hier wat ondersteuning bij gebruiken”, zegt Marike. “Dit kunnen wij bieden.” De medewerkers van UniekDating geven nieuwe leden eerst een persoonlijke intake, een gesprek waarbij ze vragen stellen om te kijken wat voor persoon je bent. Daarna zetten ze je profiel op hun website, waar andere leden het kunnen bekijken. Zodra jij iemand ziet of iemand jou ziet, kun je UniekDating vragen om te kijken of jullie een geschikte match zijn. Zo ja, dan zal er bij de eerste en tweede dates een datingcoach meegaan om ervoor te zorgen dat alles vlot verloopt.

Meer informatie
Marike en Marieke zijn ook nog geïnterviewd door het Dagblad van het Noorden voor hun uitgave van 5 december 2014. Om dit interview te lezen, klik hier. Voor meer informatie, kijk op www.uniekdating.nl of ga naar www.facebook.com/uniekdating.  

 
Annemiek schrijft
Stemmen
Waar Annemiek ons de vorige keer verteld heeft over de Ethiopia Vip Xperience, gaat haar stuk deze keer over de verkiezingen. Om precies te zijn de verkiezingen van de Provinciale Staten, en hoe zij als iemand met een visuele beperking omgaat met stemmen. Om haar column te lezen, klik hier.

 
Ethiopia Vip Xperience
Visually impaired persons
Annemiek van Munsters heeft samen met anderen in november 2014 deelgenomen aan The Ethiopia Vip Xperience, een project van Respo International dat gericht is op het ondersteunen van visueel gehandicapten in ontwikkelings-landen. Alle deelnemers zijn zelf Vips (Visually impaired persons), oftewel slechtziend en zij bezochten organisaties, revalidatiecentra, sportcentra en scholen specifiek gericht op visueel gehandicapten in Addis Abeba, Ethiopië. Lees meer.

 
Appartementencomplex
Zelfstandig Wonen Heiloo
Stichting Zelfstandig Wonen Heiloo (SZWH) is een kleinschalig wooninitiatief voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking, die met enige hulp zelfstandig kunnen en willen wonen. Dankzij de stichting komt er in medio 2016 een appartementencomplex met daarin dertien driekamerappartementen met een oppervlakte van 72 vierkante meter en een veertiende appartement wat gebruikt gaat worden als gemeenschappelijke ruimte. Er zijn nog twee appartementen beschikbaar voor mensen tussen de 20 en 30 jaar, in bezit van een CIZ indicatie verstandelijk gehandicapt en met een inkomen en/of (Wajong-)uitkering. Lees meer.

 

Om de nieuwste uitgave van Doe mee! te lezen, klik op bovenstaande plaatje.
 
naar meeNWH.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: