MEE
NIEUWSBRIEF
Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar?
Bekijk dan de online versie
MEE
Volg ons op Twitter
regio NOORDWEST-HOLLAND september 2015
Supporters voor Supporters breidt uit
  
Het werkervarings-project Supporters voor Supporters, waarmee sport wordt ingezet als middel om vooral jongeren weer te activeren, heeft tot succes geleid. Vanwege dit succes zetten MEE Noordwest-Holland, Vrienden MEE en AZ zich in om het project uit te breiden. "Wij zijn met meerdere partners in gesprek. Onder meer in de regio IJmond (SV Telstar), Zaanstad (Jeugdopleiding AZ), Haarlem (DSS/Kinheim) en Volendam (FC Volendam)", zegt projectleider John van den Oord. "Voor uitbreiding in Zaanstad en Volendam werken wij samen met onze collega’s van MEE Amstel en Zaan."
 
LEES MEER >>

 
Heel Heemskerk Tekent!
  
In Kasteeltuin Assumburg is zondag 4 oktober het tekenfestival Heel Heemskerk Tekent! Mensen met en zonder een beperking kunnen dan van 11.00 tot 17.00 uur aan de slag, met genoeg tekenmateriaal voor iedereen. Er is een inlooptekensessie en er worden door kunstenaars diverse tekenworkshops gehouden in tijdsblokken.

Big Draw
Het festival is onderdeel van de wereldwijde Big Draw (Van The Campaign for Drawing), om tekenen te promoten als middel voor educatie en participatie. Want door tekenen leren mensen beter te kijken, ontdekken en ervaren. Tekenen inspireert en brengt mensen samen. Zowel mensen met als mensen zonder een beperking worden tijdens de Big Draw gestimuleerd om samen te werken. Creativiteit gebruiken is hierbij het middel. Mensen spreken via creativiteit allemaal dezelfde taal in verschillende varianten, hierdoor vinden ze elkaar in uiting en beleving: kunst verbindt mensen met elkaar.
 
LEES MEER >>

 
Project MEE op weg – Uitreiking eerste certificaat
  
Haarlemse wethouder Jack van der Hoek heeft 3 september een certificaat uitgereikt aan Ramón Meyer (14) voor het project MEE op weg. Dit project leert mensen met een beperking hoe zij zelfstandig kunnen reizen. Ramón is de eerste deelnemer die het project heeft afgerond. Hij was ook de eerste deelnemer die ermee begon in Zuid-Kennemerland, en was samen met de wethouder aanwezig bij de kick off op 4 juni. Dat gebeurde op de Van Voorthuijsenschool in Schalkwijk, waar Ramón een leerling van is.
  
LEES MEER >>

 
Logeerkring Noordkop – "Overtuigd dat het een succes wordt"
   
Dit jaar is een nieuw project begonnen met de naam Logeerkring Noordkop. Met dit project krijgen thuiswonende kinderen en jongeren met een beperking de mogelijkheid om te logeren bij een vertrouwd logeeradres. Dit initiatief, dat al op verschillende plaatsen in het land draait, is nu door projectleider Simone Botman ook in de gemeenten Den Helder, Schagen, Hollands Kroon en Texel gestart. "Ik ben overtuigd dat dit project een succes wordt", aldus Botman.
 
LEES MEER >>

 
G-niale Kunstweek vooraankondiging
   
Van 27 oktober tot en met 4 november vindt de G-niale Kunstweek weer plaats in Alkmaar en Den Helder. Dit jaar is het thema: ‘Een reis naar kunst en cultuur’. Het is een initiatief dat inzet op samen kunst en cultuur beleven en maken en op inclusie stimuleren. Mensen mét en mensen zónder een beperking kunnen tezamen genieten van de week.
  
LEES MEER >>

 
WERKportal voor cliënten van MEE Noordwest-Holland
  
Onlangs heeft MEE Noordwest-Holland een licentie aangeschaft voor het gebruik van de WERKportal. Hiermee kunnen cliënten thuis, in een veilige omgeving, op hun eigen niveau en in hun eigen tempo aan hun ontwikkeling werken. Eén wachtwoord geeft toegang tot alle oefeningen en instructieprogramma’s.
 
Oefeningen en uitleg
Er kan geoefend worden met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld. Tegelijkertijd leert de cliënt over thema’s als bijvoorbeeld werk, gezondheid en opvoeding. Er is een virtuele coach met de naam ‘Jomi’; zij geeft extra uitleg over bijvoorbeeld inloggen of een programma zoeken.


LEES MEER >>

 
MEE participeert in Grenzeloos Actief
  
In opdracht van het ministerie van VWS is een nieuw programma ontwikkeld om sporten en bewegen voor mensen met een beperking te bevorderen, genaamd Grenzeloos Actief. Het programma is opgesteld door MEE Nederland, Vereniging Sport en Gemeenten, Sportkracht12, NISB/SOS en NOC*NSF. Minister Edith Schippers (Sport) presenteerde in april jl. dit nieuwe beleid op Papendal bij het 40-jarig bestaan van Fonds Gehandicaptensport. Tot en met 2018 stelt het ministerie van VWS 6,6 miljoen beschikbaar voor het programma. Hiervan is 2 miljoen bestemd voor voortzetting van de huidige vervoersregeling gehandicaptensport.
 
LEES MEER >>

 
NHN Business Awards
Stem op MEE als beste bedrijf!
MEE Noordwest-Holland is genomineerd voor de Noord-Holland Noord Business Awards 2015. Met dit evenement van businessplatform Nederlandse Zaken wordt er bepaald wie de beste bedrijven en culturele instellingen en initiatieven van Noord-Holland Noord zijn. De uitreiking is op 22 oktober met VIP diner en Gala in Chateau Marquette te Heemskerk. De winnaar van de publieksprijs wordt bepaald door een stemming. Om te stemmen voor MEE Noordwest-Holland, klik hier.
  
 
Langste Eettafel
Week tegen Eenzaamheid
De Week tegen Eenzaamheid is een initiatief van Coalitie Erbij met het doel om mensen meer met elkaar te verbinden en eenzaamheid te voorkomen. Van donderdag 24 september tot en met zaterdag 3 oktober zijn er honderden activiteiten door het gehele land waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Enkele voorbeelden hiervan zijn festivals, workshops, informatiebijeenkomsten en eettafels waar iedereen kan aansluiten. Lees meer

 
Welkom bij de club
Week van de Toegankelijkheid
In de Week van de Toegankelijkheid (5 tot en met 10 oktober) zetten verenigingen in heel Nederland hun deuren wagenwijd open voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Denk bij dit thema aan toegankelijke informatie, fysieke toegankelijkheid en aanspreekbare leden. Diverse verenigingen houden diverse activiteiten tijdens deze week. Lees meer.

 
Applaus voor jezelf
Dag van de Mantelzorg
Op 10 oktober is de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg, waarbij mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. Welzijnsorganisaties, zorginstellingen, kerken, gemeenten, verenigingen en werkgevers organiseren activiteiten voor mensen die langdurige zorg bieden aan anderen. Voor promotiemateriaal, klik hier. De website is te vinden op www.dagvandemantelzorg2015.nl.
 
 
Workshop
Een (licht) verstandelijke beperking?
In Huis van de Wijk De Alkenhorst is er 15 oktober de gratis workshop Een (licht) verstandelijke beperking? In deze workshop leren de deelnemers hoe ze moeten omgaan met klanten of cliënten met een verstandelijke beperking. De Alkenhorst ligt in Alkmaar. Lees meer.

 

Om de nieuwste uitgave van Doe mee! te lezen, klik op bovenstaande plaatje.
 
naar meeNWH.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: