MEE
NIEUWSBRIEF
Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar?
Bekijk dan de online versie
MEE
Volg ons op Twitter
regio NOORDWEST-HOLLAND november 2015
Prinses Beatrix opent MDCK Kennemerland
  
Met het zetten van de gouden bouwsteen in een muur, opende Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix woensdagochtend 18 november in Hoofddorp het Multidisciplinair Centrum Kindermishandeling Kennemerland (MDCK). Vervolgens braken medewerkers van het MDCK door de muur naar buiten. De bouwstenen met wensen en ambities van alle genodigden, staan symbool voor alle organisaties die het centrum hebben opgebouwd om kindermishandeling te doorbreken. Om samen aan kinderen én hun gezin de hulp te geven die nodig is. 

“Een mooie opening”
Janet van Bavel, projectleider van het MDCK: “Ik ben trots dat we dit met alle organisaties mogelijk hebben gemaakt. Het is echt in het belang van alle kinderen om vanaf het begin op één plek en als één team samen te werken. In het MDCK gebeurt dat en staat de veiligheid van het kind voorop. Ook kijk ik terug op een mooie opening door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix.”
    
LEES MEER >>

 
G-niale Kunstweek: Een reis naar kunst en cultuur
 
Ook dit jaar heeft de G-niale Kunstweek weer plaatsgevonden in Alkmaar en Den Helder. Van 27 oktober tot en met 4 november stonden beide steden bol van de creatieve initiatieven, waarbij mensen met en zonder beperking elkaar hebben ontmoet. Het thema dit jaar was ‘Een reis naar kunst en cultuur’.

Kunstdag in Alkmaar
Op vrijdag 30 oktober hebben in Alkmaar ruim 200 studenten en leerlingen verschillende creatieve workshops gevolgd. Ongeveer 120 studenten, eerstejaars studenten SPH/Social Work van Inholland Alkmaar, gingen samen aan de slag met een maatje en met leerlingen van het Heliomare College, basisschool De Alk (Speciaal Onderwijs) en mensen van welzijnsorganisaties en gemeenten. Op diverse locaties in de binnenstad van Alkmaar werden workshops gegeven rondom poëzie, schilderen, theater, zang en nog veel meer. Alle zintuigen werden geprikkeld met als doel dat creatieve verbindingen ontstonden. Op verschillende locaties zullen kunstwerken worden tentoongesteld, waaronder bij Inholland. 
  
LEES MEER >>

 
Noordkopvoorelkaar
 
Noordkopvoorelkaar, een marktplaats voor vrijwillige hulp, staat sinds 10 oktober online. MEE Noordwest-Holland is als partner betrokken geweest bij de ontwikkeling van de website. Simone Botman, projectleider van MEE Noordwest-Holland, vertelt verder: “Wanneer je hulp nodig hebt, maar geen mensen kent die daarin iets voor je kunnen betekenen, is het fijn om je vraag ergens neer te kunnen leggen. Bij Noordkopvoorelkaar kunnen mensen zelf een oproep plaatsen, maar zij kunnen dit bijvoorbeeld ook doen via de organisatie waar zij al zorg of ondersteuning krijgen.”

De startknop indrukken
Op 8 oktober hebben wethouder Ben Blonk van Schagen, wethouder Mary van Gent van Hollands Kroon en wethouder Pieter Kos van Den Helder gezamenlijk de startknop ingedrukt in het gemeentehuis van Schagen. Marika de Jager (WonenPlusWelzijn) en Jessie Georgiades (De Wering) legden vervolgens het hoe en waarom uit aan alle aanwezige vertegenwoordigers van de aangesloten organisaties.
 
LEES MEER >>

 
MEE op weg kick off
  
Sinds oktober is het project MEE op weg nu ook gestart in Drechterland, Enkhuizen en Stede Broec. De wethouders Flierman (gemeente Stede Broec), Wijnne (gemeente Enkhuizen) en Te Grotenhuis (gemeente Drechterland) waren alle drie aanwezig bij de kick off van het project in hun regio. Dit officiële moment vond plaats op 1 oktober in de Praktijkschool West-Friesland. MEE op weg biedt mensen met een beperking de kans om met de hulp van een maatje zo zelfstandig mogelijk te leren reizen.
 
LEES MEER >>

 
Op naar de 100.000 banen!
 
Werkgevers die meer willen weten over de Banenafspraak of ondersteuning nodig hebben bij de uitvoering, kunnen sinds september terecht bij Op naar de 100.000 banen. Deze website is een initiatief van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland en is een overkoepelende wegwijzer voor ondernemers die banen willen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. 
 
LEES MEER >>

 
Voor de Jeugd Dag
 
Op maandag 5 oktober organiseerde de ministeries van VWS en VenJ en de Vereniging Nederlandse Gemeenten voor de derde keer de Voor de Jeugd Dag in de Westergasfabriek te Amsterdam. Via toespraken, workshops en informele ontmoetingen zijn gemeenteambtenaren, coördinatoren van samenwerkingsverbanden passend onderwijs, wethouders, jeugdhulpaanbieders, leden van cliënten- en ouderorganisaties en jongeren en ouders meer te weten gekomen over de transformaties in het jeugd- en onderwijsdomein. Arianne Snijders van MEE Noordwest-Holland was samen met andere MEE-medewerkers aanwezig. “Het was een dag om elkaar te inspireren, te ontmoeten en ideeën uit te wisselen.”
 
LEES MEER >>

 
Toegang tot ondersteuning en zorg verloopt stroef
Derde signaalrapport Veranderingen in de zorg
De toegang tot zorg en ondersteuning verloopt stroef. Veel mensen zijn ontevreden over de manier waarop er met hun zorgvragen wordt omgegaan. De decentralisatie van zorgtaken naar de gemeenten, werkt nog niet voldoende. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit het derde signaalrapport van koepelorganisaties en belangenverenigingen waaronder ook MEE. In vier maanden tijd ontvingen zij ruim 10.000 meldingen over de veranderingen in de zorg. Lees meer.
 
 
NHN Business Awards
MEE een van de finalisten
Op donderdag 22 oktober vond de uitreiking van de NHN Business Awards 2015 plaats. Op het chateau Marquette in Heemskerk hadden de twintig finalisten zich verzameld in afwachting van de uitslag. De finalisten waren in vijf categorieën onderverdeeld; MEE Noordwest-Holland was via het project Supporters voor Supporters genomineerd in de categorie voor de publiekprijs én in de categorie MKB plus (voor bedrijven/organisaties met meer dan 50 werknemers). Lees meer.

 
Eigen register voor erkend beroep
Beroepsregister voor cliëntondersteuners
Op dinsdag 13 oktober is het beroepsregister voor cliëntondersteuners officieel geopend. Dat betekent dat deze beroepsgroep zich vanaf nu kan registreren bij Registerplein en zijn kwaliteit en deskundigheid kan aantonen. Het nieuwe register is ingericht door de beroepsvereniging van cliëntondersteuners voor mensen met een beperking (BCMB) en Registerplein. Lees meer.

 
Actie van Verenigde Naties
Wereld Gehandicapten Dag
De achtste editie van de Wereld Gehandicapten Dag vindt plaats op 3 december. Dit is de Nederlandse versie van de International Day Of Persons With Disabilities, in leven geroepen door de Verenigde Naties. Op deze dag zijn er door het hele land diverse activiteiten gericht op handicaps en gehandicapten. Lees meer.

 
Website met informatie over wonen met beperking
Goed wonen voor iedereen
Via "PG werkt samen" is op gezamenlijk initiatief van Ieder(in), de NPCF en het Landelijk Platform GGz is de website Goed wonen voor iedereen gestart. Deze site is voor iedereen die het wonen voor mensen met een beperking wil verbeteren. Ervaringen, tips, voorbeelden, rapporten en meer informatie over wonen met een beperking valt hier te vinden. Lees meer.

 

Om de nieuwste uitgave van Doe mee! te lezen, klik op bovenstaande plaatje.
 
naar meeNWH.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: