MEE
nieuwsbrief cliënten juni 2016
Werkatelier Haarlem
  
Hoe kunnen mensen met een psychische kwetsbaarheid beter aan het werk worden geholpen? Deze vraag stond centraal tijdens het eerste, regionale werkatelier op woensdag 18 mei in het Dolhuys in Haarlem. De aftrap voor de bijeenkomst werd verricht door wethouder Joyce Langenacker van de gemeente Haarlem. 
 
Werkateliers en cijfers
In verschillende arbeidsmarktregio’s worden de komende tijd werkateliers georganiseerd. Doel hierbij is het uitwisselen van kennis en kunde tussen de werelden van zorg en werk. De bijeenkomsten worden georganiseerd door het UWV, de VNG en GGZ Nederland in samenwerking met de Programmaraad. Een rondgang langs de deelnemers aan de bijeenkomst leverde op dat de samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen voor verbetering vatbaar is. De gezamenlijke beoordeling bestond uit een magere zes. De initiatiefnemers vinden dat dit cijfer omhoog moet en dit werkatelier gold hiervoor als een eerste aanzet.
 
LEES MEER >>

 
SportWerkt!
   
Het project SportWerkt! richt zich op mensen boven 18 jaar in de gemeente Alkmaar met een uitkering die hun levensstijl willen verbeteren. De deelnemers zullen vier dagdelen in de week sporten en kennis opdoen om een positieve verandering teweeg te brengen. Voorbeelden van sporten zijn fitness, voetbal, atletiek, rugby en tennis. Iedere week leren deelnemers tijdens terugkomdagen over solliciteren en presenteren, voeding en gezond koken, lifestyle en budgetcoaching en meer. Na het traject kunnen deelnemers, indien gewenst, doorstromen naar arbeidsprojecten met als doelstelling doorstroming naar een opleiding of betaalde baan. Tevens krijgen ze een sportlidmaatschap voor één jaar aangeboden. 

Meer informatie
De gemeente Alkmaar financiert het project, waardoor deelname gratis is. Er is plaats voor maximaal vijftien deelnemers. Aanmelden kan tot 6 augustus, en het traject duurt van 15 augustus tot en met 23 september. Voor aanmelden en meer informatie, kijk op www.meenwh.nl/sportwerkt.
 
 





Samenwerkingsovereenkomst
MEE & de Wering en Samis


Op donderdag 31 maart 2016 is in Hoorn een samenwerkingsovereenkomst ondertekend door bestuurders van MEE & de Wering en bestuur en directie van Samis. Bestuur en directie van MEE & de Wering en Samis hebben zich expliciet uitgesproken voor fusie van beide organisaties. Met deze samenwerkings-overeenkomst bevestigen de organisaties de verdere uitwerking van deze voorgenomen fusie per 1 juli 2016. Wij verwachten met een fusie onze dienstverlening in het sociaal domein nog verder te optimaliseren. Op de foto ziet u v.l.v.r.: Cees Huisman, Mirjam Breed, Arnoud Schaake en Cynthia van Keulen.
 
 
Kinderboek over kanker
  
Cor van Vuren uit Alkmaar heeft een kinderboek geschreven voor kinderen vanaf 8 jaar. Het boek ‘Ziek? Beter!’ gaat over een meisje van de basisschool, bij wie een hersentumor wordt ontdekt. Een deel van de opbrengst gaat naar KiKa, een stichting die geld inzamelt voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker.
  
LEES MEER >>

 
Stichting KOOS
  
Stichting KOOS (Kindgerichte Ontwikkelingssimulatie Op School) is sinds april actief vanuit een eigen, aangepast lokaal in de Julianaschool te Schagen. De stichting biedt met een multidisciplinair team individueel afgestemde ontwikkelingsstimulatie en zorg aan maximaal vijf kinderen per dagdeel. De kinderen die zij opvangen hebben een (meervoudige) beperking en zijn (tijdelijk) niet-leerplichtig.
 
LEES MEER >>

 
Supporters voor Supporters bij Telstar
 
Na het succes van Supporters voor Supporters bij AZ in Alkmaar en omgeving is het project nu ook van start bij Telstar in Velsen-Zuid en omgeving. Om het vertrouwen tussen MEE & de Wering en Telstar uit te spreken is er eerder dit jaar een samenwerkingsovereenkomst van twee jaar getekend. Samen met stichting Telstar Thuis in de Wijk zijn twaalf jongeren gestart. Doelstelling van het project is dat zij werkervaring opdoen bij een van de leden van het netwerk van Telstar en Telstar Thuis in de Wijk en stromen dan door naar een opleiding of betaalde baan.
 
LEES MEER >>

 
Zonder Beperking
   
De website Zonderbeperking.nl is een nieuwe boekingsite met vakantiebestemmingen die ook toegankelijk zijn voor mensen met een lichamelijke beperking. Er is informatie over bijna driehonderd accommodaties, zoals hotels, B&B’s, vakantiewoningen, campings en meer. Via een zoekfilter kunnen mensen zoeken op type accommodatie, regio, beperking en gewenste voorzieningen en aanpassingen. De accommodaties zijn vervolgens boekbaar via de site. Het merendeel van de vakantiebestemmingen bevindt zich in Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.zonderbeperking.nl.

Voor meer websites en informatie over aangepaste accommodaties, vervoer en de toegankelijkheid van gebouwen en gebieden in Nederland en verder kunt u ook kijken op www.meevakantiewijzer.nl.
  
 

Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk dan de online versie. Voor meer nieuws kunt u ons volgen op Twitter en op Facebook.
Niels schrijft
Elk jaar gaat het beter
Niels van Beelen schrijft over zijn ervaringen met autisme, en hoe hij ondanks deze beperking nu bij de communicatie afdeling van MEE & de Wering werkt. Lees meer.

 
Agenda
 
12 juni: Esdégé-Reigersdaal Motor & Muziek Middag
Toertocht van 8 kilometer voor mensen met een beperking. Lees meer.

16 juni: Informatiemarkt over werk en participatie
Informatiemarkt in Haarlem voor werkzoekenden met een uitkering. Entree is gratis. Lees meer.
 
17 en 18 juni: Amstelmeer zeildagen voor mensen met een beperking
Twee aangepaste zeildagen bij WV Amstelmeer. Lees meer.

17 juni: Themadag Autisme in de familie
Gesprekken en informatiemarkt in De Rijp over autisme, autisten en hun omgeving. Lees meer

28 juni: Workshop 'Het kan. Start met uw persoonlijk plan'
Gratis workshop in Vogelenzang om het keukentafelgesprek voor te bereiden. Lees meer.
  
29 juni: Workshop 'Het kan. Start met uw persoonlijk plan'
Gratis workshop in Alkmaar om het keukentafelgesprek voor te bereiden. Lees meer.

6 juli: Leekerweide zomermarkt
Zomermarkt met zelfgemaakte producten van cliënten. Lees meer.

10 juli: Wielerronde Obdam
Jaarlijkse fietsevenement rond het dorp, ook met handbiking. Lees meer.

30 juli: PAS Contactdag Haarlem
Lotgenotendag voor volwassenen met autisme. Lees meer.

  
Meer agendaitems en cursussen
Voor het complete agenda overzicht van MEE & de Wering, kijk hier. Voor de cursusagenda, kijk hier.

 
Heliolympics 2016
Aangepast sporten Noord-Holland
Heliomare Sport houdt van 22 september tot en met 6 oktober de Heliolympics. Hierbij krijgen kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking de kans om diverse sporten te ontdekken, waaronder zeilen, klimmen, boogschieten, rolstoelbasketbal en meer. Naast deelnemers voor de activiteiten worden er ook nog vrijwilligers en sponsors gezocht. Lees meer.

 
MEE op weg op televisie
SBS6 programma Samen Sterk
Schagen en Den Helder vormden zondag 29 mei het decor van een opname voor een item in Samen Sterk. Centraal in dit item staat het project MEE op Weg. Deelnemer Victor is samen met zijn reismaatje Niek gefilmd tijdens de reis die hij maakt van zijn huis in Schagen naar zijn school in Den Helder. Het programma Samen Sterk met het MEE op weg item wordt uitgezonden op zaterdag 18 juni om 16.30 uur bij SBS6. Voor foto’s van de opname, klik hier

 
DemenTalent Hoorn
Activiteiten voor dementerenden
In Hoorn is MEE & de Wering gestart met het nieuwe en innovatieve project DemenTalent. Hiermee wordt een nieuw structureel activiteitenaanbod op maat ontwikkeld voor mensen met beginnende dementie dat  aansluit bij hun ervaring, kwaliteiten en belangstelling, en dat plaatsvindt in het gewone leven. Lees meer.

 
naar MEEWering.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: