MEE
juni 2016
Wethouder Botter overhandigt MEE op weg certificaat
 
Op dinsdag 14 juni 2016 overhandigde wethouder Jur Botter het tiende certificaat van het project MEE op weg in Zuid-Kennemerland aan deelnemer Suze van Hilten. Bij MEE op weg leren mensen met een beperking om met behulp van een maatje zo zelfstandig mogelijk te reizen. De uitreiking vond plaats op het gemeentehuis te Haarlem. 
 
Suze kan nu zelfstandig reizen 
Suze van Hilten is bijna 13 jaar en gaat na de zomervakantie naar het voortgezet speciaal onderwijs. Om de zelfstandigheid van Suze te vergroten en ook een onbekende eens te laten beoordelen of Suze veillig kon deelnemen aan het verkeer, meldden haar ouders hun dochter aan voor MEE op weg. Samen met haar reismaatje, Sander Peeters, heeft zij gedurende zes weken op woensdagmiddag geoefend om naar school te fietsen. Haar ouders hadden een veilige route uitgestippeld op de kaart. Sander heeft haar geholpen om de reis te onthouden en om veilig aan het verkeer deel te nemen. Hij is als vrijwillig reismaatje betrokken bij MEE op weg: “Samen hebben we geoefend om op de juiste momenten goed naar links en rechts te kijken.” Sander heeft Suze ook geholpen bij het omgaan met drukte in het verkeer. Ze is ontzettend blij dat ze nu niet meer naar school gebracht hoeft te worden: “Ik vind het best wel stoer dat ik het nu helemaal alleen kan.” Haar ouders durven hun dochter nu alleen op de fiets naar school te laten gaan. 
 
LEES MEER >>

 
Tennisevent
  
Op 9 juni kwamen 46 tennissers en 90 dinergasten bijeen op het tennis- en netwerkevent van het Vrienden MEE Sportfonds, wat plaatsvond in LTC Zes Wielen te Alkmaar. Het doel was om geld op te halen, om sportabonnementen aan te schaffen voor mensen met een beperking die door een uitkeringsituatie zelf geen geld hebben om deze te kunnen bekostigen.

“We hebben laten zien dat dit event een traditie gaat worden”
Het tennisevent werd voor de tweede keer georganiseerd door de stichting Vrienden MEE. Vorig jaar werd er € 12.500,- opgehaald. Dit jaar bracht het Alkmaarse event
€ 17.500,- op, waarmee honderd sportabonnementen gerealiseerd kunnen worden. Raoul van der Wel, projectcoördinator bij MEE & de Wering en samen met John van den Oord organisator van het event, is blij met het resultaat: “We hebben dit jaar laten zien dat dit event een traditie gaat worden. De tachtig sportabonnementen van vorig jaar waren binnen drie maanden allemaal vergeven. Het is fantastisch om te zien hoe je mensen blij kunt maken door ze te laten sporten. Samen met de sponsoren, de fantastische keukenbrigade en alle aanwezigen hebben we er vandaag weer een topdag van gemaakt. Wij zijn trots op dit resultaat.”
 
LEES MEER >>

 
Minister Schippers op werkbezoek
  
Minister Edith Schippers van VWS was op 6 april op werkbezoek in Den Helder voor een werkconferentie over de toekomst van de zorg in de Kop van Noord-Holland. Alle zorg- en welzijnsorganisaties, zoals MEE & de Wering, en de vier gemeenten van de Kop van Noord-Holland waren aanwezig bij het werkbezoek. Vertegenwoordigers van deze organisaties gingen met de minister in gesprek.
 
LEES MEER >>

 
Werkatelier Haarlem

Hoe kunnen mensen met een psychische kwetsbaarheid beter aan het werk worden geholpen? Deze vraag stond centraal tijdens het eerste, regionale werkatelier op woensdag 18 mei in het Dolhuys in Haarlem. De aftrap voor de bijeenkomst werd verricht door wethouder Joyce Langenacker van de gemeente Haarlem. 
k
LEES MEER >>

 
Zorgnetwerk Heemskerk
   
Zorgnetwerk Heemskerk is een initiatief van de gemeente Heemskerk en wordt uitgevoerd door MEE & de Wering en Socius. Het Zorgnetwerk biedt afstemming en coördinatie bij complexe zorgvragen. Bij cliënten met meerdere problemen zijn vaak ook meerdere professionals betrokken, waardoor het overzicht ingewikkelder wordt. 
  
Sociale en professionele netwerk ontdekken
Het Zorgnetwerk heeft als doel om zowel het sociale als professionele netwerk van een cliënt te ontdekken, ontwikkelen en/of versterken. Hierbij wordt een plan opgesteld en onderlinge samenwerking bevorderd. De coördinator van het Zorgnetwerk heeft geen inhoudelijke rol in het bieden van zorg of hulp en is daardoor een neutrale regisseur van het proces. Voor meer informatie, bekijk de folder.
  
 
Netwerk Dementie Noord-Holland Noord
  
Maar liefst 21 aanbieders van zorg en welzijn en de cliëntvertegenwoordigers van Alzheimer Nederland in Noord-Holland Noord, gaan samenwerken. Onder het motto ‘samen op de bres voor betere dementiezorg’ tekenden zij op 9 maart een samenwerkingsovereenkomst. De deelnemers aan het voormalige Platform Dementie NHN gaan vanaf nu verder onder de naam Netwerk Dementie NHN. Met deze samenwerking wordt er de komende jaren door de organisaties gewerkt aan vier inhoudelijke thema's op het gebied van dementie; verbeteringen in de dagelijkse dementiezorg, de dementievriendelijke samenleving, de integratie van welzijn en zorg en voorlichting en de sociale kaart. 
 
“Aanbod sluit goed aan op zorg”
Mirjam Breed, medebestuurder van MEE & de Wering: “Het netwerk is een goede ontwikkeling voor dienstverlening aan thuiswonende ouderen. Het aantal mensen met dementie groeit, en vraagt om goede samenwerking en afstemming tussen zorg- en welzijnsorganisaties, en dat wat mensen zelf willen en kunnen. Ons gezamenlijk aanbod sluit goed aan op de zorg voor deze mensen.” Om de uitgangspunten en herijking van het Netwerk Dementie NHN te bekijken, klik hier. Voor meer informatie, ga naar www.netwerkdementie-nhn.nl.
 
 

   Lees de online versie
MEE op weg op televisie
SBS6 programma Samen Sterk
Schagen en Den Helder vormden zondag 29 mei het decor van een opname voor een item in Samen Sterk. Centraal in dit item staat het project MEE op Weg. Deelnemer Victor is samen met zijn reismaatje Niek gefilmd tijdens de reis die hij maakt van zijn huis in Schagen naar zijn school in Den Helder. Het programma Samen Sterk met het MEE op weg item werd uitgezonden op zaterdag 18 juni bij SBS6. Om het item te bekijken, klik hier. Kijk ook op www.sbs6.nl/programmas/samen-sterk.
  
 
Hulp en advies voor ouderen in Hoorn
Gratis cliëntondersteuning
Speciaal voor mensen van 65 jaar en ouder in Hoorn biedt MEE & de Wering gratis hulp en advies bij vragen rond zorg, financiën, wonen en vrijetijdsbesteding. Cliëntondersteuning is een mix van informatie, advies en praktische hulp. De ondersteuning is meestal voor een korte periode. De cliëntondersteuner ouderen is op de hoogte van alle vrijwillige en professionele mogelijkheden voor hulp en ondersteuning. U bereikt Jan Olijve, cliëntondersteuner ouderen, via 088-6522522 of 06-53283177. Of stuur een e-mail naar vraag@mailmee.nl. Voor meer informatie, lees de folder of ga naar www.meenwh.nl/ouderen.
 
 
Integrale Vroeghulp
Jaarverslag Noord-Holland Noord
In bijgaand jaarverslag vindt u informatie over de ontwikkelingen binnen Integrale Vroeghulp Noord-Holland-Noord in 2015. Dit jaar was vanwege de transitie binnen de jeugdzorg een enerverend jaar. Ondanks alle veranderingen die plaats vonden, waaronder de start met een nieuwe coördinator, bleven ouders en instellingen de weg naar Integrale Vroeghulp goed vinden. Het aantal aanmeldingen is ongeveer gelijk gebleven. Om het jaarverslag te bekijken, klik hier

 
Werkervaringsproject zoekt deelnemers
Supporters voor Supporters
in Alkmaar en de IJmond

 Werkervaringsproject Supporters voor Supporters start in september met een nieuwe groep bij zowel AZ in Alkmaar als bij Telstar in de IJmond. Er wordt gezocht naar gemotiveerde mensen (in een uitkeringsituatie) die mee willen doen aan dit project, waarbij ze na zes maanden van sporten en werkervaring door kunnen stromen naar een reintegratietraject, opleiding of betaalde baan. Opgeven kan via projectleider John van den Oord via jvdoord@meenwh.nl of 06-39110588. Voor meer informatie, kijk op www.meenwh.nl/supvoorsup.
  
 
Logeerkring nieuws
Verklaring van geen bezwaar wordt voortaan aangevraagd
De Logeerkring is een project waarbij er vertrouwde logeeradressen voor kinderen en jongeren met een beperking wordt geregeld. De Raad voor de Kinderbescherming verleent vanaf heden medewerking aan het screenen van logeergezinnen. Voorheen werd gewerkt met een VOG voor alle gezinsleden, maar door de uitgebreide screening wordt nog uitgebreider gekeken naar de achtergrond van de logeergezinnen. De projectmedewerkers van de Logeerkring zijn tevreden met deze ontwikkeling, aangezien het om kwetsbare kinderen gaat waar ze een logeergezin voor zoeken. Voor meer informatie over het project, kijk op www.meenwh.nl/logeerkring.
 
 
naar MEEWering.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: