MEE
nieuwsbrief cliënten december 2016
Wethouder met leerling MEE op weg
 
Op de vrijdagmiddag van 11 november reisde wethouder Onderwijs en Jeugdhulp Elly Konijn (D66) mee met de 14-jarige Emmy van der Schee. Emmy gaat normaal gesproken met aangepast vervoer van en naar haar school, het Heliomare College. Met behulp van reismaatje Sabrina Adams is Emmy nu aan het ontdekken of zij zelfstandig met de bus kan reizen. Om te zien hoe Emmy met haar reismaatje en de wethouder haar busreis oefent, bekijk het filmpje
 
LEES MEER >>

 
Kitchen Impossible
  
Jonge mensen met een beperking zetten alles op alles voor hun droombaan in het nieuwe Net5-programma Kitchen Impossible. Met Kitchen Impossible laat MEE NL samen met Philadelphia en Vincent TV producties op Net5 zien dat mensen met een arbeidsbeperking reguliere werkgevers veel te bieden hebben, mits ze de juiste ondersteuning krijgen. Meedoen mogelijk maken, dat is wat we willen.
 
LEES MEER >>

 
Fakkeltocht Alkmaar
  
Vorig jaar november liep een delegatie vanuit MEE & de Wering mee met de Fakkeltocht Alkmaar. Ruim 400 mensen namen hier aan deel. Ook dit jaar wordt weer een Fakkeltocht in Alkmaar georganiseerd en wel op zaterdag 10 december. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor mensenrechten. Een aantal medewerkers van MEE & de Wering en leden cliëntenraad zijn ook dit jaar weer present. En vragen daarmee speciaal aandacht voor de rechten van mensen met een handicap.
  
Loopt u ook mee?
Wilt u ook meelopen in deze Fakkeltocht? Iedereen is meer dan welkom om mee te doen. Informatie over de fakkeltocht valt te vinden op www.art1nhn.nl.
 
LEES MEER >>

 
Kerstlunch in Resto VanHarte
 
Eerste kerstdag, zondag 25 december, staan de deuren van Resto VanHarte in Overdie tussen 12.30 en 15.00 uur open voor iedereen die met elkaar kerst wil vieren. Deze middag is een initiatief van Resto VanHarte in samenwerking met MEE & de Wering. De gratis lunch bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een toetje. Tijdens de lunch zijn er korte optredens van Sweet Little Miracles (muziek) en Nicole Kovacs (stand-up comedian).
 
Meer informatie
Resto VanHarte Overdie is te vinden in Wijkcentrum Overdie, aan de Van Maerlantstraat 8-10 te Alkmaar. De lunch start om 13.00 uur. Reserveren kan door 0900 900 3030 (10 cent per minuut) te bellen op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur. 

 
Nieuwe locatie in Den Helder
  
Op woensdag 16 november vond de ondertekening plaats van het huurcontract van de nieuwe locatie van MEE & de Wering in Den Helder. Cees Huisman tekende namens MEE & de Wering en Robert Waltmann namens de directie van Woningstichting Den Helder. MEE & de Wering is nu nog gehuisvest aan de Jacob van Heemskerckstraat, maar vanaf januari gehuisvest op de eerste verdieping van de voormalige bibliotheek op het Bernhardplein, midden in het centrum van Den Helder. In verband met de verhuizing is de locatie van 21 december 2016 t/m 1 januari 2017 gesloten. U kunt ons op werkdagen wel telefonisch bereiken via 088 0075 200. Vanaf 2 januari is het volledige adres Bernhardplein 76E, 1781 HK Den Helder.
 
LEES MEER >>

 
Cliëntenraad zoekt lid/penningmeester
   
De cliëntenraad van MEE & de Wering is op zoek naar een betrokken persoon die de functie van penningmeester wil vervullen. De cliëntenraad is een wettelijk en officieel adviesorgaan voor de raad van bestuur (directie) van MEE & de Wering. Aan hun is de taak om de raad van bestuur gevraagd en ongevraagd advies te geven over het gevoerde en te voeren beleid. De cliëntenraad bestaat uit leden die betrokken zijn bij de organisatie en zich willen inzetten voor de cliënten van MEE & de Wering. De cliëntenraad wordt daarbij professioneel ondersteund.

Meer informatie
De cliëntenraad komt acht keer per jaar bijeen in het regiokantoor in Alkmaar. Er is een reis en onkostenvergoeding. Heeft u interesse om als penningmeester bij de cliëntenraad aan te treden? Of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met de voorzitter, de heer Charles van Leeuwen via clientenraad@meenwh.nl. Kijk ook op www.meenwh.nl/mee-voor-u/clientenraad.
 
 

    Lees de online versie
Niels schrijft
Socialiseren met fotografie
Als je een beperking hebt, kan het moeilijk zijn om in een grote groep te zitten, om omringd te zijn door mensen. Zo veel prikkels, zo veel mensen die jouw aandacht vragen. Niels zal praten over zijn oplossing; hij praat met familieleden en collega's door ze te fotograferen. Lees meer.

 
Agenda

9 december: Friends & Fun

Ontmoetingsavond in Hoorn met presentatie vriendschapsite. Lees meer.
 
10 december: Vrijschaatsen voor mensen met een beperking
Gratis schaatsen in de ochtend in Schagen. Lees meer.

11 december: Snow Angels
Middag concert bij Hoeve Engelenburgh in Nieuwe Niedorp. Lees meer.

16 december: Snow Angels
Avond concert bij Hoeve Engelenburgh in Nieuwe Niedorp. Lees meer.

17 december: Vrijschaatsen voor mensen met een beperking
Gratis schaatsen in de ochtend in Schagen. Lees meer.

17 december: Kerstbijeenkomst NAH café Alkmaar
Bijeenkomst voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten. Lees meer.

17 december: Special Olympics Wintersport Evenement
Special Olympics organiseert in Bergen wedstrijden voor ruim honderd skiërs, snowboarders en langlaufers met een verstandelijke beperking. Lees meer.

17 december: Kerst Bowling Brunch
Sports4all Heiloo houdt voor mensen met een beperking een middagje bowlen en kerstbrunch. Lees meer.

18 december: Hersenletsel kerstbijeenkomst
Lunch en muziek in Hoogwoud voor mensen die te maken hebben met hersenletsel. Lees meer.

18 december: Stichting de Baan Friends kerst gourmetten
Gourmetten in Haarlem voor jongeren tussen 20 en 30 jaar met een licht verstandelijke beperking. Lees meer.

20 december: Cool decemberrecital
Gratis recital in Heerhugowaard van Cool, muziekgroep voor mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking. Lees meer.

21 december: Stichting De Baan eetcafé met kerstdiner
Driegangen-diner in Haarlem voor mensen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking. Lees meer.


Meer agendaitems
Voor het complete agenda overzicht van MEE & de Wering, kijk hier
 
Logeergezin vertelt
“Zij valt niet meer weg te denken”
De Logeerkring biedt kinderen en jongeren met een beperking de mogelijkheid om af en toe een dag en/of een nacht bij een logeergezin te zijn. Wij laten een van deze logeergezinnen aan het woord. Lees meer.

 
naar MEEWering.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: