MEE
nieuwsbrief stakeholders december 2016
Wethouder met leerling MEE op weg
 
Op de vrijdagmiddag van 11 november reisde wethouder Onderwijs en Jeugdhulp Elly Konijn (D66) mee met de 14-jarige Emmy van der Schee. Emmy gaat normaal gesproken met aangepast vervoer van en naar haar school, het Heliomare College. Met behulp van reismaatje Sabrina Adams is Emmy nu aan het ontdekken of zij zelfstandig met de bus kan reizen. Om te zien hoe Emmy met haar reismaatje en de wethouder haar busreis oefent, bekijk het filmpje.   
  
LEES MEER >>

 
Kitchen Impossible
  
Jonge mensen met een beperking zetten alles op alles voor hun droombaan in het nieuwe Net5-programma Kitchen Impossible. Met Kitchen Impossible laat MEE NL samen met Philadelphia en Vincent TV producties op Net5 zien dat mensen met een arbeidsbeperking reguliere werkgevers veel te bieden hebben, mits ze de juiste ondersteuning krijgen. Meedoen mogelijk maken, dat is wat we willen. De vijf uitzendingen zijn telkens op een woensdag, vanaf 21.30 uur op Net5.
 
Wat kan Kitchen Impossible betekenen voor werkgevers?
Met Kitchen Impossible laten we zien dat mensen met een beperking met de juiste begeleiding en aandacht goed inzetbaar zijn in een werkomgeving. MEE helpt werkgevers om werknemers met een beperking de vaardigheden te leren en de mogelijkheden te bieden waarmee zij zelf hun dromen waar kunnen maken. Meedoen doe je immers zelf, maar meedoen mogelijk maken doen we samen.
 
LEES MEER >>

 
Fakkeltocht Alkmaar
   
Vorig jaar november liep een delegatie vanuit MEE & de Wering mee met de Fakkeltocht Alkmaar. Ruim 400 mensen namen hier aan deel. Ook dit jaar wordt weer een Fakkeltocht in Alkmaar georganiseerd en wel op zaterdag 10 december. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor mensenrechten. Een aantal medewerkers van MEE & de Wering en leden cliëntenraad zijn ook dit jaar weer present. En vragen daarmee speciaal aandacht voor de rechten van mensen met een handicap.
 
Loopt u ook mee?
Wilt u ook meelopen in deze Fakkeltocht? Iedereen is meer dan welkom om mee te doen. Informatie over de fakkeltocht valt te vinden op www.art1nhn.nl.
 
LEES MEER >>

 
Nieuwe locatie in Den Helder
  
Op woensdag 16 november vond de ondertekening plaats van het huurcontract van de nieuwe locatie van MEE & de Wering in Den Helder. Cees Huisman tekende namens MEE & de Wering en Robert Waltmann namens de directie van Woningstichting Den Helder. MEE & de Wering is nu nog gehuisvest aan de Jacob van Heemskerckstraat, maar vanaf januari gehuisvest op de eerste verdieping van de voormalige bibliotheek op het Bernhardplein, midden in het centrum van Den Helder. In verband met de verhuizing is de locatie van 21 december 2016 t/m 1 januari 2017 gesloten. U kunt ons op werkdagen wel telefonisch bereiken via 088 0075 200. Vanaf 2 januari is het volledige adres Bernhardplein 76E, 1781 HK Den Helder.
 
 

    Lees de online versie
Noordkopvoorelkaar
Nieuwe website en app
Noordkopvoorelkaar, een online marktplaats voor vrijwillige hulp en aanbod, heeft op 21 november zowel een vernieuwde website als een innovatieve app gelanceerd. Beide verlagen de drempel om iets voor een ander in de gemeenten Den Helder, Schagen en Hollands Kroon te betekenen. Lees meer.
 
Leren van logeren
Uitnodiging cocreatiesessie
Op maandag 19 december houden MEE & de Wering en de gemeente Alkmaar een cocreatiesessie met als titel 'Leren van logeren'. Het doel van deze bijeenkomst is om te komen tot een divers en complementair logeeraanbod voor (kwetsbare) kinderen uit Alkmaar. De sessie is gericht op beleidsadviseurs, managers, consulenten, coaches en andere medewerkers die te maken hebben met informele zorg, respijtzorg, logeer- en dagopvang, onderwijs en zorgkantoor. De sessie duurt van 13.30 tot 16.30 uur in Wijkcentrum Overdie te Alkmaar. Lees meer.
 
Afstand tot arbeidsmarkt
Nic Oud en WSP-NHN in RTL 7 programma Doe Maar Duurzaam
Werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn geen beperking, maar juist een versterking voor een bedrijf. Dat zegt Maurice Gelissen, financieel directeur bij Nic Oud (Heerhugowaard) in het RTL 7 programma Doe Maar Duurzaam op 11 december om 12.30 uur. Evelien Blokker, adviseur bij het Werkgevers Servicepunt Noord-Holland Noord (WSP-NHN) vertelt in hetzelfde item hoe het WSP-NHN ondernemers kan helpen bij personeelsvragen.
 
naar MEEWering.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: