MEE
nieuwsbrief stakeholders maart 2017
Open Space
  
Op woensdag 15 februari organiseerde MEE & de Wering een Open Space bijeenkomst voor medewerkers en op 22 februari voor relaties en samenwerkingspartners. MEE & de Wering heeft de ambitie om dit voorjaar een strategisch kader voor de periode 2017-2019 te presenteren. Wij vinden het belangrijk dat de visie, missie, strategie en beoogde aanpak van de organisatie steunt op draagvlak. Circa 110 betrokken en bevlogen deelnemers hebben input gegeven. 
 
LEES MEER >>

 
Workshops ‘Stem jij ook?’ zijn geslaagd
 
MEE & de Wering en ProDemos hebben op 9 maart twee workshops ‘Stem jij ook?’ gehouden in de stadhuizen van de gemeenten Alkmaar en Hoorn. Hierbij werden mensen met een verstandelijke beperking bewust gemaakt over hun stemrecht en de verkiezingen. Beide workshops werden geopend door de burgemeesters van deze gemeenten.
 
LEES MEER >>

 
Wethouder Rood overhandigt MEE op weg certificaat
    
Wethouder Kees Rood overhandigde op vrijdag 17 februari in Castricum het eerste MEE op weg certificaat aan deelnemer Linda Admiraal. Via het project MEE op weg leren jongeren met een beperking om, met hulp van een maatje, zo zelfstandig mogelijk te reizen. Samen met een reismaatje gaat de deelnemer deze uitdaging aan. 
  
LEES MEER >>

 
Lancering sociale kaarten Haarlem en Zandvoort
   
De sociale kaart is een website met informatie over formele en informele organisaties die diensten of producten aanbieden voor kwetsbare mensen en hun omgeving. Voorbeelden hiervan zijn beschermd wonen, zorginstellingen, informele zorg en meer. De sociale kaart is via een aantal gemeentelijke websites beschikbaar. Sinds maart zijn Haarlem en Zandvoort hierbij aangesloten. Daarnaast zijn er binnen het werkgebied van MEE & de Wering sociale kaarten voor de gemeenten Alkmaar, Heiloo en Langedijk. Ook mensen die geen ingezetenen van deze gemeenten zijn, kunnen hiervan gebruik maken. Voor meer informatie, ga naar www.socialekaartnederland.nl.

 
MEE & de Wering behaalt ISO keurmerk
  
Op 10 maart jongstleden heeft MEE & de Wering het kwaliteitscertificaat ISO 9001:2015 ontvangen. De medewerkers van MEE & de Wering zijn zeer tevreden met deze prestatie. Hiermee laten ze zien dat ze kwaliteit van dienstverlening serieus nemen en werk maken van professionele ondersteuning aan cliënten. 
  
Wat is ISO 9001:2015? 
Het ISO keurmerk is een veel gebruikte richtlijn voor het leveren van kwaliteit. Het ISO 9001: 2015 keurmerk stuurt specifiek sterk aan op het beheersen en verbeteren van interne bedrijfsprocessen. Een kwaliteitssysteem dat voldoet aan de ISO normen laat zien dat de organisatie gericht is op het verbeteren van kwaliteit en het in controle zijn van de bedrijfsvoering. 

 
Supporters voor Supporters: FC Volendam
  
Het MEE & de Wering werkervaringsproject Supporters voor Supporters, dat al een aantal jaren gaande is bij AZ Alkmaar en SC Telstar in IJmuiden, gaat dit voetbalseizoen ook starten bij FC Volendam. Projectmanager John van den Oord: “Sport als middel werkt om weer MEE te doen in de maatschappij. Erbij horen, gewaardeerd worden en sociale contacten opdoen, geeft weer zelfvertrouwen en biedt perspectieven. Ondernemers uit de regio Waterland geven jongeren (met affiniteit met sport/voetbal) kansen om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en vervolgens door te groeien naar een baan.” Voor meer informatie, bekijk het artikel op www.rodi.nl of ga naar www.meeaz.nl/supvoorsupvolendam.
 
 

    Lees de online versie
Autismeweek 2017
Gratis evenementen, activiteiten en bijeenkomsten in Nederland
Van zaterdag 1 tot en met zaterdag 8 april vindt de Autismeweek 2017 plaats, met diverse gratis evenementen, activiteiten en bijeenkomsten in heel Nederland. In Noord-Holland is er onder andere:

3 april: Prikkelarme voorstelling van Beauty and the Beast in Alkmaar

5 april: Quiz ‘Hoe autistisch ben ik zelf eigenlijk’ in Haarlem

5 april: Film Life Animated in Hoorn

8 april: Interactieve lezing autisme en opvoeden in Schagen 

Voor meer informatie over deze en andere activiteiten van de Autismeweek, of om zelf een activiteit aan te melden, ga naar www.autismeweek.nl

 
Sportfair Beverwijk
Markt sport en sportorganisaties
Op zondag 14 mei vindt de zevende editie van de SportFair Beverwijk plaats bij sporthal de Walvis. De SportFair is een gratis sportmarkt waarbij iedereen meer kan leren over sport en sportorganisaties, met tevens een aanbod voor ouderen en mensen met een beperking. Op het programma staan al een Zeskamp en een straatvoetbaltoernooi. Organisaties en verenigingen kunnen zich alvast aanmelden voor SportFair Beverwijk. Lees meer.

 
SportWerkt breidt uit
Jongeren werkfit maken
Het project SportWerkt breidt uit van Alkmaar naar Heemskerk, Haarlem en Den Helder. Deelnemers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt worden in zes weken werkfit gemaakt door een uitgebreid sportprogramma en workshops en trainingen. Jong en oud kan deelnemen om een positieve verandering in hun levenstijl te maken. Ook in uw gemeente kan SportWerkt opgestart worden. Voor meer informatie, bekijk het animatiefilmpje of ga naar www.meenwh.nl/sportwerkt

 
We(l)doen IJmond
Centrum voor mantelzorgers, vrijwilligers en professionals
In de regio IJmond is We(l)doen van start gegaan. We(l)doen is een netwerkorganisatie waarin MaatjeZ / ViVa! Zorggroep, MEE & De Wering, Socius, Stichting Welschap Welzijn en SWB samenwerken. Het doel is dat mantelzorgers, professionals en vrijwilligers elkaar weten te vinden en elkaar weten aan te vullen. Om dit te bereiken biedt We(l)doen uitgebreide informatie en verschillende soorten ondersteuning. Voor meer informatie, ga naar www.weldoenijmond.nl.
 
 
naar MEEWering.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: