MEE
nieuwsbrief cliënten mei 2017
Nieuwe website MEE & de Wering
 
De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe website voor MEE & de Wering. Deze site is dinsdag 9 mei live gezet en te vinden op het adres www.meewering.nl.

Een aantal cliënten hebben in de periode waarin de site werd ontwikkeld tips en ideeën aangeleverd. Wij zijn trots op het resultaat en hopen dat u via deze nieuwe website nog beter onze dienstverlening kunt vinden en een keus kunt maken uit ons aanbod. Als u ideeën heeft voor verbeteringen of aanvullingen, horen wij dit graag via rfritz@meenwh.nl.
 
 
Albert Heijn XL Alkmaar is 250e bedrijf aangesloten bij de Werkwinkel
 
MEE & de Wering verwelkomde op 4 april AH XL Alkmaar als 250ste deelnemer aan De Werkwinkel. De Werkwinkel is een project waar mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring op kunnen doen. Door het opdoen van deze praktijkervaring zetten kandidaten stappen richting een betaalde baan of opleiding. Zij krijgen daarbij ondersteuning van MEE & de Wering. Organisaties die zich aansluiten hoeven geen baangarantie te geven, maar bieden vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid werkervaringplaatsen aan. Mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt krijgen zo de kans om – met behoud van uitkering – deel te nemen aan het arbeidsproces. 
 
LEES MEER >>

 
Cliëntenraad zoekt penningmeester
  
De cliëntenraad is op zoek naar een betrokken persoon die de functie van penningmeester wil vervullen. De cliëntenraad is een wettelijk en officieel adviesorgaan voor de raad van bestuur (directie) van MEE & de Wering. De leden adviseren de raad van bestuur gevraagd en ongevraagd over het gevoerde en te voeren beleid. Zij zijn betrokken bij de organisatie en willen zicht inzetten voor de cliënten van MEE & de Wering. De cliëntenraad wordt daarbij professioneel ondersteund. De cliëntenraad komt acht keer per jaar bijeen in het regiokantoor in Alkmaar. Er is een reis- en onkostenvergoeding.
 
LEES MEER >>

 
VakantieFUN
 
Dit jaar organiseert Alkmaar Sport het gratis zomerprogramma VakantieFUN in samenwerking met de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest. Kinderen van 6 tot 17 jaar met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum kunnen dan tijdens de zomervakantie deelnemen aan een sportief en creatief dagprogramma in sportcomplex De Meent in Alkmaar. Aanmelden kan tot 31 mei en kan via www.alkmaarsport.nl.
 
 
Prokkelweek 2017
  
Van maandag 12 tot en met zaterdag 17 juni vindt de nationale Prokkelweek plaats, met activiteiten waar mensen met en zonder een verstandelijke beperking elkaar ontmoeten. Sporten, koken, schilderen en meer behoren tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld: LFB Haarlem gaat op 15 juni wandelen, en de volgende dag is er een karaokeworkshop met cd-opname in Heemskerk.

Naast de Prokkelactiviteiten zijn er ook Prokkelstages: een stage voor één dag voor iemand met een beperking bij een bedrijf. Voor een overzicht van alle Prokkels, of om zelf een activiteit of stage aan te bieden, ga naar www.prokkel.nl

 
Blind voor 1 dag
  
Het Oogfonds organiseert op 21 juni de inzamelactie Blind voor 1 dag. Deelnemers gaan dan met een speciale bril twee, vier, zes of acht uur blind, als individu of als team, de uitdaging aan. Sporten, werken of boodschappen doen is heel wat lastiger met een visuele beperking. Tevens kun je de deelnemers sponsoren. De opbrengst gaat naar onderzoek van oogziektes. Voor meer informatie, ga naar www.blindvoor1dag.nl.
 
 
Welkom op Woensdagmiddag
 
Bij het Rode Kruis Haarlem is er elke tweede woensdagmiddag een bijeenkomst voor en door jonge volwassenen met een lichamelijke beperking. Zij bespreken en delen dan hun ervaringen en problemen met elkaar, onder het genot van een kopje koffie. Voor meer informatie, lees de flyer of kijk op www.facebook.com/rkhaarlem

 
Sailability zeildagen
   
Sailability is gestart met een nieuw seizoen van zeildagen, waarbij mensen met een beperking de gelegenheid krijgen om te (leren) zeilen. Van mei tot en met oktober zijn er zeildagen bij WSV Hoorn en ZWVU Uitgeest. Iedere deelnemer zeilt 90 minuten tegen een vergoeding van € 15,-.  Voor meer informatie, ga naar www.sailability.nl
  
 

    Lees de online versie
Niels schrijft
Liever het geschreven woord
dan het gesproken woord

Onze hoofdredacteur met autisme heeft de voorkeur om zijn gedachten en intenties te communiceren door ze op te schrijven, in plaats van te praten. Hij vertelt ons waarom. Lees meer.

 
Agenda
 
21 mei: Westfriesland SEW rolstoelhandbaltoernooi
Rolstoelhandbaltoernooi van 11.00 tot 17.00 uur in Nibbixwoud. Lees meer.

22, 23, 24 en 27 mei: Optimist on Tour Medemblik
Kinderen met een beperking kunnen gratis kennismaken met watersport, tijdens de Delta Lloyd Regatta en Medemblik Nautiek. Lees meer.
 
29 mei: Kenniscafé – Lekker eten voor weinig geld
Gratis gespreksavond in Haarlem voor en door mensen met verstandelijke beperking. Lees meer.

1 juni: Mantelzorgers Vertil je niet!
Gratis cursus in Alkmaar over fysiek en mentaal ontlasten van de mantelzorger. Lees meer

4 juni: Pré-Huisweidfestival
Gratis festival in Warmenhuizen aangepast voor mensen met een beperking. Lees meer.

7 juni: Vliegen met autisme of een beperking
Lezing in Haarlem voor ouders en mantelzorgers van mensen met autisme of beperking. Lees meer.

11 juni: Nederlands Kampioenschap G-handbal
In Nibbixwoud is het eerste NK G-handbal, achttien teams uit Nederland. Lees meer.

13 juni: Informatiebijeenkomst Last van (zon)licht en nu?! 
Uitleg over hulpmiddelen tegen vervelend zonlicht bij Visio Heerhugowaard. Lees meer.

16 en 17 juni: Amstelmeer zeildagen
Zeildagen voor mensen met een beperking, bij WV Amstelmeer te Westerland. Lees meer.

21, 22, 23 en 24 juni: Optimist on Tour Den Helder
Kinderen met een beperking kunnen gratis kennismaken met watersport, tijdens Sail Den Helder. Lees meer.

1 juli: 's Heeren Loo Noorderfestival
Gratis toegankelijk festival met muziek en markt op Noorderhaven terrein. Lees meer.

9 juli: Kennismakingstoernooi Rolstoelhandbal
Kennismaken met rolstoelhandbal bij Westfriesland SEW, opgeven kan als team of individueel. Lees meer.


Meer agenda items en cursussen
Voor het complete agenda overzicht van MEE & de Wering, ga naar www.meewering.nl/actueel/agenda.
 
Het cursussen overzicht is op www.meewering.nl/cursussen.
 
Gratis apps
 
Get the Flow

Ontwikkeld door Vodafone en Nederlandse Federatie Stotteren, het doel van deze app is om kinderen via raps hun spraak te trainen en hun zelfvertrouwen te boosten. De app bevat verschillende oefeningen en raps geschreven door bekende rappers als Ali B, Broederliefde, Sevn Alias, Kevin en meer. www.powerfulconnections.nl

Luca
De Luca app van Brijder Jeugd, De Jutters en Lucertis is geschikt voor jongeren in psychische nood. De jongere geeft in de app aan hoe hij zich voelt en houdt zijn gevoelens, gedachten en gedrag in bepaalde situaties bij. Aan de hand hiervan kan de behandelaar via de chat feedback geven.
www.parnassiagroep.nl

KinderGebaren
Met steun van NSGK heeft de NSDSK een gebaren-app ontwikkeld voor jonge kinderen die doof of slechthorend zijn of spraak-taalproblemen hebben. De app helpt hen om spelenderwijs gebarentaal te leren. Ook horende kinderen uit hun omgeving kunnen de app gebruiken, zodat familie en vrienden met elkaar kunnen communiceren. www.nsgk.nl

 
 
 
naar MEEWering.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: