MEE
nieuwsbrief stakeholders juli 2017
Raad van toezicht benoemt nieuwe bestuurder 
  
De raad van toezicht is verheugd te kunnen melden dat Rob Hartings per 1 september 2017 wordt benoemd als bestuurder van MEE & de Wering.

Met de aanstelling van Rob Hartings is voorzien in een waardige opvolging van Cees Huisman en Bas Holvast, de huidige bestuurders. 

Over Rob Hartings
Rob heeft brede ervaring (ruim 16 jaar) als bestuurder bij diverse organisaties binnen zorg en welzijn.  Rob was werkzaam als bestuurder bij het RIBW GO in Overijssel en daarvoor als bestuurder bij Youké, een instelling voor jeugdzorg in Utrecht. Rob wil zich inzetten voor doelgroepen die naar zijn mening meer en betere steun verdienen. “Ook zij mogen meedoen in onze samenleving. Ook zij hebben talenten en mogelijkheden.”
 
Afscheid Cees Huisman en Bas Holvast 
Per 1 september 2017 zullen Cees Huisman en Bas Holvast officieel als bestuurders aftreden. De raad van toezicht organiseert in oktober een bijeenkomst  waar gelegenheid is om afscheid te nemen van Cees Huisman. Rob Hartings wordt dan aan interne en externe partijen voorgesteld. Hierover volgt nog nader bericht.

Van Bas Holvast, interim bestuurder, wordt eind augustus 2017 intern afscheid genomen. 
 
 
Strategisch kader: Op weg naar 2020

Het Strategisch kader Op weg naar 2020 bevat een beschrijving van de speerpunten en hoofddoelen voor de komende drie jaar. Het is daarmee een richtingaanwijzer voor het beleid op het gebied van effectieve maatschappelijke dienstverlening, cliëntondersteuning, innovatie, samenwerking, cliënttevredenheid, kwaliteit en kennisontwikkeling.

En we zoeken voortdurend naar manieren om onze diensten te laten aansluiten bij de ontwikkelingen en vraagstukken in de samenleving. Uit dit meerjarige kader worden de activiteiten voor de komende jaren verder gedestilleerd in de vorm van jaarplannen. 
 
LEES MEER >>

 
Albert Heijn XL Alkmaar is 250e bedrijf aangesloten bij de Werkwinkel
 
MEE & de Wering verwelkomde op 4 april AH XL Alkmaar als 250ste deelnemer aan De Werkwinkel. De Werkwinkel is een project waar mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring op kunnen doen. Door het opdoen van deze praktijkervaring zetten kandidaten stappen richting een betaalde baan of opleiding. Zij krijgen daarbij ondersteuning van MEE & de Wering. Organisaties die zich aansluiten hoeven geen baangarantie te geven, maar bieden vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid werkervaringplaatsen aan. Mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt krijgen zo de kans om – met behoud van uitkering – deel te nemen aan het arbeidsproces.
 
LEES MEER >>

 

Van links naar rechts: Jan Roggen, Frans Thijssen en Ilse Lischer

Project VN verdrag voor gelijkheid
dankzij donatie van start


We vinden het belangrijk dat iedereen, naar vermogen, kan meedoen in de samenleving. In Nederland is vorige zomer het VN Verdrag voor gelijke rechten van personen met een handicap goedgekeurd. Dit verdrag helpt om mensen met een beperking mee te laten doen. Met het project ‘VN Verdrag voor gelijkheid’ geven we hieraan een extra impuls. In het project wordt samengewerkt met MEE Amstel & Zaan, de cliëntenraad en vertegenwoordigers van cliëntenorganisaties. Simone Visser-Botman is als projectleider voor MEE & de Wering aangesteld en bezig een projectplan op te stellen.

De start van dit project is mogelijk gemaakt door een donatie van € 34.000 van het bestuur van de stichting Steunfonds Regionaal Dienstencentrum West-Friesland.

Het bestuur, bestaande uit Ilse Lischer, Jan Roggen en Frans Thijssen, koos voor dit project omdat het aansluit op de doelstelling van de stichting. MEE & de Wering is het bestuur van het steunfonds zeer erkentelijk voor de donatie waardoor dit mooie project van start kan gaan. 

 

    Lees de online versie
MEE Signaal
Trends en signalen van 2017
De cliëntondersteuners van MEE NL en de MEE-organisaties signaleren bij de ondersteuning van mensen met een beperking en chronisch zieken dat deze mensen vaak knelpunten ervaren bij de uitvoering van de wetten waarin de zorg en ondersteuning geregeld zijn. Deze signalen zijn verzameld in de MEE Trend- en Signaleringsrapportage 2017. Lees meer.

 
Mijn Gezonde Werkvloer
Online tool start in Alkmaar
JOGG-gemeente Alkmaar start begin juli met MijnGezondeWerkvloer.nl. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Vier organisaties (Albert Heijn Alkmaar, GGD Hollands Noorden, MEE & de Wering en Stichting Kinderopvang Alkmaar) geven medewerkers toegang tot MijnGezondeWerkvloer.nl. Deze website is een effectieve tool om gezondheid bij eigen medewerkers te bevorderen. Alkmaar is de eerste gemeente in Nederland die met deze online tool aan de slag gaat. Lees meer.

 
Smart met Geld
Uitbreiding voor leerlingen van Voortgezet Speciaal Onderwijs
Na een succesvolle implementatie van Smart met Geld in het Praktijkonderwijs, heeft MEE het trainingsprogramma aangepast voor leerlingen van het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO). Smart met Geld is een project waarbij kwetsbare jongeren van 15 tot 18 jaar leren met geld om te gaan. Het trainingsprogramma voor VSO-scholen is praktijkgericht en geeft leerlingen inzicht in de rol van geld in hun leven en de wijze waarop ze schulden kunnen voorkomen. Ook de ouders van de leerlingen krijgen informatie over financiële opvoeding en de overgang van 18- naar 18+. Lees meer.

 
Autodienst Hoorn
Vervoersproject bestaat 50 jaar
Dit jaar bestaat de Autodienst Hoorn al weer 50 jaar. De Autodienst is uitgegroeid tot een dienst van vrijwillige chauffeurs die kinderen en volwassenen met een beperking vervoeren. Bijvoorbeeld naar de dagbesteding of naar school voor bijzonder onderwijs. De Autodienst is er ook voor senioren die nog thuis wonen en niet meer met het openbaar vervoer kunnen reizen. Jaarlijks worden er ca. 5000 ritten door vrijwilligers ingepland en gereden. Lees meer.

 
naar MEEWering.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: