MEE
nieuwsbrief stakeholders september 2017
Rob Hartings stelt zich voor
  
Per 1 september 2017 ben ik benoemd als bestuurder van MEE & de Wering. Graag stel ik me aan u voor. Ik ben Rob Hartings, 57 jaar, zoon van een beroepsmilitair en huisvrouw. Van huis uit had ik niet of nauwelijks meegekregen dat er verschillende kwetsbare groepen zijn voor wie het moeilijk is om mee te doen in de samenleving. Inmiddels is daar verandering in gekomen. Aanvankelijk heb ik gewerkt als econoom bij twee ministeries en was ik bij Deloitte als organisatieadviseur gericht op de zorgsector. Zo heb ik de zorgsector beter leren kennen. Daarna heb ik in de functie van bestuurder veel ervaring opgedaan in de eerstelijns gezondheidszorg, maatschappelijk werk, jeugdzorg en GGZ. Ik heb ervaren dat mensen niet echt of volledig deelnemen aan de samenleving en min of meer buitengesloten worden of zich buitengesloten voelen, door bijvoorbeeld armoede, werkeloosheid, echtscheiding of beperking. Samen met deze groep bewerkstellingen dat ze écht mee kunnen doen, is iets waar ik me graag voor in zet.
 
LEES MEER >>

 
Recordbedrag Vrienden MEE Sportfonds
   
Op 31 augustus is tijdens het jaarlijkse benefietevenement voor het Vrienden MEE Sportfonds een recordbedrag van 20.200 euro opgehaald. Samen met bedrijven, particulieren en instellingen werd er gesport met daarna in het AFAS Stadion een diner. Tevens was er een lezing van Co Adriaanse. Met het bedrag kunnen sportabonnementen worden aangeschaft voor kwetsbare mensen (18+) die deze zelf niet kunnen betalen.
 
LEES MEER >>

 
SportWerkt: “Mensen klaarmaken voor de volgende stap”
    
Het succes van het project SportWerkt breidt op dinsdag 3 oktober uit naar de gemeente Medemblik. Deelnemers kunnen dan in een periode van zes weken kennismaken met verschillende sporten en workshops volgen op het gebied van presenteren, gezonde voeding, solliciteren en het krijgen van meer zelfvertrouwen. Deelname is gratis. Projectleider Raoul van der Wel vertelt verder. 
   
LEES MEER >>

 
Aan de slag met het VN-Verdrag
  
In Nederland is het VN-Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap goedgekeurd (geratificeerd). Dit is gebeurd in de zomer van 2016. Het verdrag is daarmee officieel van kracht in ons land. Dit verdrag is een belangrijke erkenning van de gelijkwaardigheid en zelfstandigheid van mensen met een beperking of chronische ziekte. Om dit verdrag uit te voeren is meer nodig dan enkel afspraken op papier. MEE Amstel & Zaan en MEE & de Wering slaan de handen ineen om gelijkheid voor mensen met een beperking te bevorderen. Zodat ook zij kunnen meedoen in de samenleving.
 
Mensen zelf aan het woord laten
Een belangrijk uitgangspunt binnen het verdrag is dat we ‘niets over ons, zonder ons’ doen. De deelnemende organisaties willen dus mensen zelf aan het woord laten over wat er nodig is om het VN-Verdrag in praktijk te brengen. Wilt u meedenken. Of heeft u tips? Neem dan contact op met Simone Visser-Botman via sbotman@meenwh.nl.
 
 
Meer kinderen op gezond gewicht
  
De gemeente Alkmaar startte in 2014 in de wijken Overdie, West en Oudorp met JOGG, om het overgewicht onder kinderen te bestrijden. Vanwege het succes van JOGG, wat staat voor Jongeren op Gezond Gewicht, wordt deze aanpak uitgerold naar heel Alkmaar. “Het is prachtig om te zien dat het harde werk van alle samenwerkende partijen nu zijn vruchten afwerpt!”, aldus JOGG-regisseur Anja Lems. “Ik kijk er naar uit om ervoor te zorgen dat vanaf 2018 alle kinderen in Alkmaar mee kunnen doen met de JOGG aanpak.”
  
LEES MEER >>

 

    Lees de online versie
Meedoen mogelijk maken in Noordwest-Holland
Nieuw filmpje MEE & de Wering
Om de boodschap van MEE & de Wering te ondersteunen hebben we een korte film laten maken. In anderhalve minuut laat de film vijftien authentieke en persoonlijke momenten zien die meedoen in de praktijk tonen. Cliënten, medewerkers, vrijwilligers hebben belangeloos meegewerkt aan de film. Om de film te zien, klik hier.

 
Inloopspreekuren
Werkwinkel Alkmaar
Elke eerste en derde donderdag is er in Wijkcentrum Overdie een inloopspreekuur voor vragen over vrijwilligerswerk en werk door MEE & de Wering. Er is dan informatie beschikbaar over de verschillende projecten van MEE & de Wering zoals Supporters voor Supporters, De Werkwinkel en SportWerkt. Lees meer.

 
Onderzoek mantelzorgers van West-Friesland
Behoefte aan persoonlijk contact
Om helder te hebben wat de behoefte van de mantelzorger is, heeft I&O Research namens het Kennisplatform Mantelzorg West-Friesland een onderzoek gehouden. Gebleken is dat persoonlijk contact erg aansluit bij de behoefte van de mantelzorgers.

Door de ontwikkelingen rondom mantelzorg goed te blijven monitoren, kan het Kennisplatform de opgehaalde informatie beter integreren in het takenpakket van de zorgprofessional. Elke twee jaar vindt er een meting plaats. Lees meer.

 
E-healthweek 2018
Activiteiten over de waarde en
het voordeel van e-health

Van 20 tot en met 26 januari is er de nationale e-healthweek.

Dit is een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg, waarbij (thuiszorg)instellingen, maatschappelijke organisaties, gemeenten en andere organisaties laten zien wat e-health is en hoe het werkt. U kunt al activiteiten aanmelden. Lees meer.

 
Dertien toegekende Sportimpuls-projecten
Aansluiting op het sociaal domein
Met dertien toegekende Sportimpuls-projecten zet Sportservice samen met lokale partners in op het in het beweging krijgen en houden van kwetsbare doelgroepen. Het uitgangspunt hierbij is de reeds aanwezige sportinfrastructuur binnen gemeenten bestaande uit onder andere accommodaties, aanbieders, kader en bewegingsonderwijs.

Met kleine aanpassingen kan er vaak veel meer maatschappelijk rendement gehaald worden uit dit bestaande Sportkapitaal. Vanaf september starten de diverse Sportimpuls-projecten, waarin partners uit de sport, zorg, welzijn en onderwijs gezamenlijk inzetten op een gezonde, vitale en sociale samenleving. Lees meer.
 
naar MEEWering.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: