MEE
nieuwsbrief stakeholders november 2017
Nieuwe Kabinet investeert in inclusieve samenleving
  
In het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ dat 10 oktober bekend werd, is te lezen dat de regeringspartijen zich willen inzetten voor een inclusieve samenleving. Hieronder verstaan ze ‘een samenleving waarin iedereen mee kan doen ongeacht talenten of beperkingen’. De implementatie VN-gehandicaptenverdrag vinden ze hierbij belangrijk.  

Extra investering in onafhankelijke cliëntondersteuning
Een belangrijke maatregel van het Kabinet om de inclusieve samenleving vorm te geven, is het extra investeren in onafhankelijke cliëntondersteuning om de cliënt levensbreed op weg helpen op verschillende levensgebieden, maatschappelijke ondersteuning, zorg, inkomen en werk. Dit gebeurt in samenspraak met gemeenten en zorgkantoren, die deze functie moeten organiseren. Deze kabinetsperiode is hiervoor 55 miljoen euro beschikbaar, daarna 10 miljoen per jaar.

 
LEES MEER >>

 
Your next step!
  
Het kersverse werkervaringsproject Your next step! is gericht op gemotiveerde jongeren van 16 tot 23 jaar zonder startkwalificatie en geen diploma (mbo-2, vmbo, havo, vwo). Door een intensief programma van twaalf weken worden ze geïnspireerd en gemotiveerd om door te stromen naar een opleiding, betaalde baan of een combinatie van beide. Er wordt nu gezocht naar geschikte jongeren uit de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest. 
 
LEES MEER >>

 
Nieuw seizoen Kitchen Impossible
  
Het tweede seizoen van Kitchen Impossible start op 29 november om 20.30 uur op Net 5. In deze real life televisieserie is te zien hoe acht jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking in samenwerking met topchef Robert Kranenborg worden begeleid tot een stagebaan in de horeca. 
  
LEES MEER >>

 
SportWerkt! Medemblik
  
Op dinsdag 14 november was in Sporthal De Muiter de afsluiting van het project SportWerkt! dat voor het eerst heeft plaatsgevonden in Medemblik. Wethouder Harry Nederpelt kwam de certificaten uitreiken aan de deelnemers die het traject succesvol hebben afgesloten. Met familieleden, kennissen en vrienden van de deelnemers werd het succes gevierd.
  
Projectleider vertelt
Projectleider Raoul van der Wel vindt dat de deelnemers zich op een ontzettend positieve manier hebben laten zien. “Naast dat ze allemaal het traject goed doorlopen hebben, was dit ook de eerste groep die de afsluitende bijeenkomst zelf organiseerde. Zonder de steun van de gemeente Medemblik vanuit innovatiegeld was dit project niet tot stand gekomen, dus daar zijn wij als MEE & de Wering erg dankbaar voor. Vanwege het succes starten we ook volgend jaar een groep in Medemblik.” Voor meer over SportWerkt!, ga naar www.meewering.nl/sport-werkt.
 
 
Dementievriendelijk Hoorn en Alkmaar
  
De gemeente Hoorn en de gemeente Alkmaar zijn op 21 september, Wereld Alzheimer Dag, uitgeroepen tot dementievriendelijke gemeente. Zij mochten de sticker en het certificaat van Samen dementievriendelijk in ontvangst nemen. Samen dementievriendelijk is een landelijk initiatief waarvan het doel is om Nederlanders bewust te maken van de impact van dementie op de samenleving. De gemeenten willen inwoners met dementie en hun naasten ondersteunen. Dit doen ze door onder andere een behoefteonderzoek uit te voeren onder mensen met dementie en hun mantelzorgers, het lanceren van een bewustwordingcampagne en het geven van scholingen aan verschillende betrokken doelgroepen.
 
Websites voor mensen met dementie
De gemeente Hoorn heeft daarnaast ook een speciale website ontwikkeld op www.dementievriendelijkhoorn.nl. Hierop is te vinden welke projecten en activiteiten er georganiseerd worden in Hoorn en waar mensen terecht kunnen voor hulp bij dementie. Voor meer informatie over het initiatief Samen dementievriendelijk, ga naar www.samendementievriendelijk.nl.
 
 

    Lees de online versie
Cliëntondersteuning krijgt  als cijfer een 8,5
Uitkomsten cliëntwaardering eerste kwartaal 2017
In mei 2017 ontvingen 660 cliënten van de cliëntenraad van MEE & de Wering het verzoek een korte vragenlijst in te vullen over hoe zij oordelen over de ondersteuning door de professional van MEE & de Wering. Het ging daarbij om cliënten (voormalig MEE) waarvan de dienstverlening in de maanden januari t/m maart 2017 is beëindigd. De antwoorden op de vragen konden zowel digitaal op de website als op papier via een kaart ingevuld worden.
 
Respons
Van de 660 verstuurde vragenlijsten vulden 132 cliënten de vragenlijst volledig in. Dit betekent een respons van 20% wat een goede respons genoemd kan worden. De cliëntondersteuning aan mensen met een beperking kreeg als gemiddeld rapportcijfer een 8,5 (tegen een 8,3 en 8.1 van vorige onderzoeken).  
 
Bewegend naar Werk!
“Dit project biedt mij kansen”
Deelnemer Ayman vertelt over Bewegend naar Werk!, een project gericht op Heemskerkers van 18 jaar en ouder met een uitkering. Het doel is om ze met twaalf weken van sporten en workshops naar een gezondere levensstijl én een stap dichterbij werk te leiden. Lees meer.
 
Campagne Ik doe mee!
Verhalen delen van mensen
met een beperking
De campagne ‘Ik doe mee! Samen sterk voor kwaliteit’ is 1 november bij Middin gepresenteerd in het kader van de kwaliteitsagenda voor de gehandicaptenzorg. Het doel van de campagne is om te zorgen dat mensen met een beperking een fijn leven hebben. Lees meer.
 
Aanpak 16-27
Ondersteuning van groeiende jongvolwassenen
Op deze website vinden beleidsmakers en zorgprofessionals informatie en praktijkvoorbeelden over de ondersteuning aan kwetsbare jongeren die volwassen worden. Ook is er een handreiking voor gemeenten en professionals en tevens de Toolkit 16-27, met extra informatie waaronder uitgewerkte persona’s, tipsheets en het wettenschema voor kinderen en jongeren. Kijk op www.16-27.nl.   
 
naar MEEWering.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: