MEE
nieuwsbrief cliënten januari 2018
Nieuw jaar, nieuwe kansen!
  
Wat gaat 2018 ons brengen? Voor mij staat één ding weer als een paal boven water: onze missie (meedoen mogelijk maken) is actueel. Onze inzet om deze missie te realiseren in het nieuwe jaar is meer dan nodig.

Voor de opening van het nieuwe jaar hielden wij een bijeenkomst met alle medewerkers. Daar heb ik gewezen op een tegenstelling: enerzijds hebben we de hoogste economische groei sinds jaren; de beurskoersen breken records. Anderzijds las ik van de week dat de langdurige armoede in Nederland is toegenomen.
  
LEES MEER >>

 
Aftrap Your next step!
  
Op dinsdag 16 januari is het project Your next step! van start gegaan in het AZ stadion. Your next step! is een project voor vroegtijdige schoolverlaters, waarbij ze na 12 weken doorstromen naar een opleiding, betaalde baan of vrijwilligersplek. “We kregen een gastvrij onthaal van Frank Jonker namens AZ en gingen daarna de uitdaging aan op de Wielerbaan via Alkmaar Sport!”, zegt projectleider John van den Oord.
 
LEES MEER >>

 
Stem jij ook?
   
Ben jij boven de 18? Heb jij een licht verstandelijke beperking of ben je moeilijk lerend? En wil je meer weten over hoe je moet stemmen? Dan is deze gratis workshop over de verkiezingen echt iets voor jou! Wij nodigen je uit om op dinsdagavond 13 maart naar het Stadhuis van Alkmaar te komen voor de workshop ‘Stem jij ook?’.

Het belooft een interessante en leuke avond te worden! Er is een quiz en je krijgt allerlei informatie over de verkiezingen en politieke partijen. Je wordt welkom geheten door de burgemeester en je krijgt een kopje koffie of thee en wat lekkers. Aanmelden kan tot 6 maart en er is plek voor maximaal 30 personen.
  
LEES MEER >>

 
Bewegend naar Werk! succesvol verlopen
  
De pilot Bewegend naar Werk!, waarbij het gemeentelijke sportkapitaal werd ingezet om mensen vanuit een uitkering weer werkfit te maken, is succesvol verlopen. Op donderdag 14 december kregen de dertien deelnemers een certificaat uitgereikt door wethouder Cees Beentjes. Daarna sloten de deelnemers het project af met een pitch aan het bedrijfsleven en aan elkaar. 
 
LEES MEER >>

 
MEE NL lanceert digitale wijzer Wlz
  
MEE NL heeft op 14 december de website www.meeroverwlz.nl gelanceerd, waarop alle informatie te vinden is die nodig is voor het regelen van langdurige zorg conform de Wet langdurige zorg (Wlz). De website is ook toegankelijk voor mensen met een motorieke, visuele, auditieve en/of lichte verstandelijke beperking.
 
Juiste instantie en passende zorg
Cliëntondersteuners van MEE ervaren in hun dagelijkse praktijk dat zorgvragers, die een beroep willen doen op de Wlz, de regels en procedures daarvoor, veel te ingewikkeld vinden. Hierdoor zoeken ze lang naar de juiste instantie en de best passende zorg. En krijgen ze niet altijd de zorg en ondersteuning, die het beste bij hun persoonlijkheid en situatie past.
  
LEES MEER >>

 
Dementievriendelijk Den Helder
   
Op 14 november ontving wethouder Pieter Kos in Den Helder het ‘Samen dementievriendelijk’ certificaat uit handen van Nel Ockenburg (voorzitter van het bestuur van afdeling Noord-Holland Noord van Alzheimer Nederland). Dat gebeurde tijdens een informatieve bijeenkomst over dementie in de trouwzaal van het stadhuis. Den Helder is de eerste van de gemeenten in de Kop van Noord-Holland met dit certificaat.
  
LEES MEER >>

 

    Lees de online versie
Niels schrijft
Sportief blijven
Niels is en was nooit een bekwame sporter. Tijdens zijn schooljaren vond hij het wel eens vervelend dat hij zo vaak laatste was bij gym. Maar van het sporten zelf heeft hij wel altijd genoten. Lees meer.

 
Agenda

29 januari: Kenniscafé
Start van gratis drie-daagse cursus ‘Wat stem jij?’ voor en door mensen met een verstandelijke beperking in Haarlem, gevolgd door een politiek debat. Lees meer.

5 februari: Alzheimer Café Den Helder

Gratis avond voor mensen met dementie, mantelzorgers, familie en betrokkenen. Lees meer.

5 februari: Tijd voor jezelf
Gratis themabijeenkomst in Zandvoort over respijtzorg. Lees meer.

6 februari: Auticafé Kennemerland
Gratis avond in Castricum voor mensen met autisme, mantelzorgers en hulpverleners. Lees meer.

7 februari: Digitale toegankelijkheid voor iedereen
Gratis Visio bijeenkomst in Heerhugowaard over de digitale mogelijkheden voor slechtziende en blinde mensen. Lees meer.

9 februari: Workshop Mindfulness voor mantelzorgers
Gratis workshop in Haarlem voor mantelzorgers uit Zuid-Kennemerland. Lees meer.

11 februari: Carnaval Spanbroek
Carnavalsfeest voor mensen met een beperking. Lees meer.

12 februari: Thema-avond voor naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid
Start van GGZ NHN contactgroep in Hoorn. Lees meer.

12 februari: Alzheimer Café Opmeer
Gratis avond voor mensen met dementie, mantelzorgers, familie en betrokkenen. Lees meer.

13 februari: Parkinson Café Alkmaar
Ontmoetingspunt voor Parkinson patiënten, hun partner en vrienden. Lees meer.

15 februari: Autismecafé Stede Broec
Gratis ontmoetingsplek voor en door ouders van kinderen met autisme. Lees meer.


Meer agenda items en cursussen
Voor het complete agenda overzicht van MEE & de Wering, ga naar www.meewering.nl/actueel/agenda.

Het cursussen overzicht is op www.meewering.nl/cursussen.


 
Handige websites
Nieuwe online platformen
In de laatste paar maanden zijn er weer een aantal nieuwe websites gelanceerd voor kwetsbare mensen, met onder andere platformen voor eenvoudige uitleg over stemmen, sociale ondersteuning in de BUCH-gemeenten en digitale hulpvragen voor mensen met een visuele beperking. Hieronder vindt u kort wat informatie over deze nieuwe online platformen. Lees meer.

 
 

naar MEEWering.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: