MEE
nieuwsbrief stakeholders februari 2018
Nieuw jaar, nieuwe kansen!
  
Wat gaat 2018 ons brengen? Voor mij staat één ding weer als een paal boven water: onze missie (meedoen mogelijk maken) is actueel. Onze inzet om deze missie te realiseren in het nieuwe jaar is meer dan nodig.

Voor de opening van het nieuwe jaar hielden wij een bijeenkomst met alle medewerkers. Daar heb ik gewezen op een tegenstelling: enerzijds hebben we de hoogste economische groei sinds jaren; de beurskoersen breken records. Anderzijds las ik van de week dat de langdurige armoede in Nederland is toegenomen.
  
LEES MEER >>

 
Aftrap Your next step!
  
Op dinsdag 16 januari is het project Your next step! van start gegaan in het AZ stadion. Your next step! is een project voor vroegtijdige schoolverlaters, waarbij ze na 12 weken doorstromen naar een opleiding, betaalde baan of vrijwilligersplek. “We kregen een gastvrij onthaal van Frank Jonker namens AZ en gingen daarna de uitdaging aan op de Wielerbaan via Alkmaar Sport!”, zegt projectleider John van den Oord.
 
LEES MEER >>

 
Succesvolle BOR vechtscheidingen
     
Als ouders gescheiden zijn verdelen ze de opvoedingstaken en regelen ze wie welke zorg op zich neemt. Dit wordt vastgelegd in een omgangsregeling. Het opstellen of naleven van een omgangsregeling is niet altijd even makkelijk en soms komen ouders er zelf niet uit. Voor deze ouders kan de Begeleide omgangsregeling (BOR) een uitkomst bieden.
    
LEES MEER >>

 
Wisseling van de wacht
    
Met ingang van 12 maart 2018 is Sander van Eunen de nieuwe regiomanager Kop van Noord-Holland. Hij volgt Jannie de Vries op, die per 1 februari is gestart als directeur-bestuurder bij de stichting Sociaal collectief in de gemeente Sudwest Fryslân. 
   
LEES MEER >>

 
Bewegend naar Werk! succesvol verlopen
  
De pilot Bewegend naar Werk!, waarbij het gemeentelijke sportkapitaal van Heemskerk werd ingezet om mensen vanuit een uitkering weer werkfit te maken, is succesvol verlopen. Op donderdag 14 december kregen de dertien deelnemers een certificaat uitgereikt door wethouder Cees Beentjes. Daarna sloten de deelnemers het project af met een pitch aan het bedrijfsleven en aan elkaar. 
 
LEES MEER >>

 
MEE NL lanceert digitale wijzer Wlz
  
MEE NL heeft op 14 december de website www.meeroverwlz.nl gelanceerd, waarop alle informatie te vinden is die nodig is voor het regelen van langdurige zorg conform de Wet langdurige zorg (Wlz). De website is ook toegankelijk voor mensen met een motorieke, visuele, auditieve en/of lichte verstandelijke beperking.
 
Juiste instantie en passende zorg
Cliëntondersteuners van MEE ervaren in hun dagelijkse praktijk dat zorgvragers, die een beroep willen doen op de Wlz, de regels en procedures daarvoor, veel te ingewikkeld vinden. Hierdoor zoeken ze lang naar de juiste instantie en de best passende zorg. En krijgen ze niet altijd de zorg en ondersteuning, die het beste bij hun persoonlijkheid en situatie past.
  
LEES MEER >>

 
Dementievriendelijk Den Helder
   
Op 14 november ontving wethouder Pieter Kos in Den Helder het ‘Samen dementievriendelijk’ certificaat uit handen van Nel Ockenburg (voorzitter van het bestuur van afdeling Noord-Holland Noord van Alzheimer Nederland). Dat gebeurde tijdens een informatieve bijeenkomst over dementie in de trouwzaal van het stadhuis. Den Helder is de eerste van de gemeenten in de Kop van Noord-Holland met dit certificaat.
  
LEES MEER >>

 

    Lees de online versie
Stem jij ook?
Workshop verkiezingen
Op dinsdagavond 13 maart is er in Alkmaar een gratis workshop voor mensen boven de 18 jaar met een verstandelijke beperking of die moeilijk lerend zijn. De workshop gaat over wat de gemeenteraad en de verkiezingen inhouden, met uitleg over het stemproces. Lees meer.

 
Informele hulp is nauwelijks veranderd
Sociaal en Cultureel Planbureau rapportage
Het Sociaal en Cultureel Planbureau heeft op 19 december het rapport ‘Voor elkaar?’ gepubliceerd. Hierin staat (onder andere) dat de stand van zaken van informele hulp tussen 2014 en 2016 niet veranderd is. Wel veranderde de houding iets: meer mensen vinden dat mensen elkaar moeten helpen. Het aandeel dat vindt dat je hulp zoveel mogelijk van dat netwerk moet krijgen, daalde echter. Mensen vinden de zorg voor hulpbehoevende ouders nog steeds vooral een taak voor de overheid. Lees meer.

 
VN-verdrag handicap
nog onvoldoende geïmplementeerd
College voor de Rechten van de Mens rapportage
De maatschappij is nog lang niet voldoende ingericht om mensen met een beperking volledig te laten deelnemen aan de samenleving. Dat blijkt uit een rapportage van het College voor de Rechten van de Mens over de implementatie van het VN-verdrag handicap. Dit verdrag is ruim een jaar geleden in werking getreden en het College ziet toe op de naleving hiervan. De terreinen waar het College de meeste problemen signaleert zijn arbeid, zelfstandig wonen, toegankelijkheid en onderwijs. De samenvatting van de rapportage is ook beschikbaar in begrijpelijke taal en gebarentaal. Lees meer.

 
Samen Leven In BUCH
Websites over sociaal gebied
Op 15 januari hebben de wethouders van Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo de Samen Leven In websites gelanceerd. Op deze plek kunnen inwoners informatie vinden over alles op sociaal gebied. Lees meer.

 
 

naar MEEWering.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: