MEE
nieuwsbrief Cliënten mei 2018
Trots naar kantoor
    
Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Stichting MEE & de Wering is het nieuwe jaar goed begonnen. Ons nieuwe digitale cliëntdossier is geïmplementeerd wat de nodige energie heeft gekost. Nu werken we allemaal vanuit hetzelfde systeem. We verwachten dat we hiermee de kwaliteit van de hulpverlening verhogen. Een van de verbeteringen is dat we vaker en systematischer feedback over onze hulpverlening aan onze cliënten vragen. We hebben op dit moment nog geen resultaten.

Het nieuwe systeem helpt ons bij de bedrijfsvoering. Na de eerste drie maanden schreven wij voor het eerst sinds twee jaar zwarte cijfers. Onze werkers werken met veel inzet en productiviteit. Terwijl de kosten lager uitvallen dan was begroot, maken we meer omzet dan verwacht. Dat is het recept voor een gezonde bedrijfshuishouding.
 
LEES MEER >>

 
AVG
  
Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele EU. De AVG wil de privacy van burgers beschermen door regels te stellen aan de verwerking van persoonsgegevens. De nadruk ligt – meer dan nu – op de verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden. Op dit moment werkt MEE & de Wering hard aan de uitwerking van de wetgeving.

Privacy staat bij ons hoog in het vaandel. Wij doen er alles aan om uw persoonsgegevens goed te verwerken en beschermen. De komst van de AVG is voor ons een extra aanleiding om de puntjes op de i te zetten. Zo hebben wij ons privacyreglement aangescherpt, treffen wij extra technische en organisatorische maatregelen en zijn we een bewustwordingscampagne gestart onder al het personeel. 

Gevolg van de wetgeving
In de komende periode kunt u een e-mail van ons verwachten waarin wij opnieuw uw toestemming vragen voor het verzenden van onze nieuwsbrief. Door te reageren op de e-mail kunt u aangeven dat u deze wilt blijven ontvangen. Ook dit is een direct gevolg van de nieuwe wetgeving en onze inspanningen om hier zorgvuldig mee om te gaan. Uiteraard blijft er op elk moment de mogelijkheid om u af te melden. Meer informatie over ons privacyreglement en uw rechten en plichten vindt u op onze website.
 
 
SportWerkt Den Helder afsluiting
   
Op woensdag 30 mei wordt bij voetbalvereniging HCSC (IJsselmeerstraat 188, Den Helder) het maatschappelijk project SportWerkt feestelijk afgesloten. Gemeente Den Helder heeft in samenwerking met MEE & de Wering en Sportservice Den Helder het maatschappelijk project SportWerkt opgezet om burgers die een steuntje in de rug nodig hebben weer werkfit te maken. Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.
 
LEES MEER >>

 
MEE op weg zoekt reismaatjes
  
MEE & de Wering zoekt vrijwilligers die kinderen en jongeren (die naar het speciaal onderwijs gaan) leren om zelfstandig te reizen in Den Helder, Schagen en Heemskerk. Vind jij het leuk om dit avontuur samen met de jongere aan te gaan, dan zijn wij op zoek naar jou!
 
Het belang van zelfstandig reizen
Reizen kan zijn met de fiets, lopend of met het openbaar vervoer. Een aantal van deze jongeren heeft een vorm van autisme of een licht verstandelijke beperking. Veel kinderen en jongeren met een beperking reizen al vanaf jongs af aan met het speciaal vervoer naar school. Dat is niet altijd nodig. 
 
LEES MEER >>

 
BOR vrijwilligers gezocht
  
MEE & de Wering zoekt vrijwilligers in de regio West-Friesland die kinderen bij een (v)echtscheiding begeleiden tijdens bezoek aan de ouder. De Begeleide omgangsregeling (BOR) moet voorkomen dat contact tussen kind en niet-verzorgende ouder blijvend of tijdelijk wordt verbroken. Als vrijwilliger ben je aanwezig tijdens de omgangsregeling van het kind en de niet-verzorgende ouder.
 
LEES MEER >>

 
Your Next Step afsluiting
   
De allereerste editie van het project Your Next Step is op 5 april feestelijk afgesloten in de kantine van Kolping Boys te Alkmaar. Dit project van het RMC en MEE & de Wering heeft de afgelopen maanden gedraaid om jongeren zonder startkwalificatie tussen de 16 en 23 jaar klaar te stomen voor een opleiding of betaalde baan. 
 
LEES MEER >>

 
MEE Vakantiewijzer
   
In de MEE Vakantiewijzer vindt u vakantieaanbod (vakanties, huisjes, hotels en campings) die toegankelijk zijn voor iedereen die een beperking heeft. Er zijn vakanties en accommodaties voor jong en oud, met een verstandelijke of lichamelijke beperking, met autisme of ADHD.

Enkele voorbeelden zijn de ruim twintig rolstoeltoegankelijke accommodaties van Het Andere Spanje, de Fantasy4all fantasiekampen met bordspellen en rolspellen voor jongeren met een ontwikkelingsstoornis en de begeleide ADIOS reizen in Nederland en Europa voor mensen met een verstandelijke beperking. Naast organisaties met een landelijk of internationaal aanbod, zijn er ook regionale gelegenheden zoals de zeilvakanties van ’t Vossenhol in Zuid-Holland, het toegankelijke Landgoed de Barendonk in Noord-Brabant en de Elisabeth Ruiterkampen in Drenthe.
 
Meer informatie
Op de MEE Vakantiewijzer staan er diverse organisaties die advies en begeleiding geven. Tevens kunt u lezen over fondsen en betaalbare vakanties voor gehandicapten met een krappere beurs. Er is informatie over aangepast vervoer, de toegankelijkheid van diverse accommodaties en meer. Kijk op www.meevakantiewijzer.nl

 

    Lees de online versie
Niels schrijft
Dichtbij achter een gesloten deur
Onze hoofdredacteur vertelt over zijn ervaringen met autisme. Deze keer schrijft Niels hoe hij zijn familie tot tranen heeft gebracht met een gedicht. Lees meer.

 
Agenda

26 mei: NAH-Café Alkmaar
Gratis ochtendbijeenkomst voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenafwijking (NAH. Lees meer.
 
27 mei: Gratis paardrijden
Kennismakingsochtend met paarden in Heerhugowaard voor mensen met een beperking. Lees meer.

27 mei: Brusjedag boerengolf
Gratis potje boerengolf in Beverwijk voor kinderen met een broer, zus, vader en/of moeder met een beperking of autisme. Lees meer.

29 mei: De kracht van Hersenz
Heliomare informatiebijeenkomst voor mensen met NAH, hun familieleden, mantelzorgers en professionals. Lees meer.

31 mei: Themadag Beter zicht met contrast en licht
Drie informatiebijeenkomsten in Visio Heerhugowaard voor mensen met een visuele beperking. Lees meer.

1 juni: Barbeque Strandpaviljoen Enkhuizen
Barbecue uitje op het strand, voor mensen met een beperking. Lees meer.

3 juni: Cabriodag
Mensen met een beperking krijgen een gratis rit in Schagen. Lees meer.

4 tot en met 9 juni: Prokkelweek
Nationale week met activiteiten waar mensen met en zonder een verstandelijke beperking elkaar ontmoeten. Lees meer.


Meer agenda items en cursussen
Voor het complete agenda overzicht van MEE & de Wering, ga naar www.meewering.nl/actueel/agenda.

Het cursussen overzicht is op www.meewering.nl/cursussen.


 
Pinksterun
Lopen voor het goede doel
De Pinksterun werd op eerste Pinksterdag (20 mei) in Alkmaar gelopen. Vroeger heette deze het ‘Rondje Oudorp’. De opbrengst van deze run gaat naar twee goede doelen; het Vrienden MEE Sportfonds (dit fonds financiert sportabonnementen voor mensen uit Alkmaar die dit zelf niet kunnen betalen) en Unicef. Lees meer.

 
Sociaal juridische dienstverlening
SJD spreekuren op afspraak
Per 1 juni 2018 bieden de sociaal juridisch dienstverleners in Alkmaar spreekuren op afspraak aan, in vier wijkcentra. De inloopspreekuren op deze locaties komen per 1 juni 2018 te vervallen. Lees meer.

 
Kans-Rijk
Een vrijwilligersbaan voor mensen met een uitkering
Halte Werk en MEE & de Wering slaan met het pilotproject Kans-Rijk de handen ineen om mensen in een uitkeringssituatie aan een passende vrijwilligersbaan te helpen. Om zo weer mee te doen binnen onze samenleving. Lees meer.

 



naar MEEWering.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: