MEE
nieuwsbrief Stakeholders mei 2018
AVG
  
Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele EU. De AVG wil de privacy van burgers beschermen door regels te stellen aan de verwerking van persoonsgegevens. De nadruk ligt – meer dan nu – op de verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden. Op dit moment werkt MEE & de Wering hard aan de uitwerking van de wetgeving.

Privacy staat bij ons hoog in het vaandel. Wij doen er alles aan om uw persoonsgegevens goed te verwerken en beschermen. De komst van de AVG is voor ons een extra aanleiding om de puntjes op de i te zetten. Zo hebben wij ons privacyreglement aangescherpt, treffen wij extra technische en organisatorische maatregelen en zijn we een bewustwordingscampagne gestart onder al het personeel. 
 
Gevolg van de wetgeving
In de komende periode kunt u een e-mail van ons verwachten waarin wij opnieuw uw toestemming vragen voor het verzenden van onze nieuwsbrief. Door te reageren op de e-mail kunt u aangeven dat u deze wilt blijven ontvangen. Ook dit is een direct gevolg van de nieuwe wetgeving en onze inspanningen om hier zorgvuldig mee om te gaan. Uiteraard blijft er op elk moment de mogelijkheid om u af te melden. Meer informatie over ons privacyreglement en uw rechten en plichten vindt u op onze website.
 
 
SportWerkt Den Helder afsluiting
    
Op woensdag 30 mei wordt bij voetbalvereniging HCSC (IJsselmeerstraat 188, Den Helder) het maatschappelijk project SportWerkt feestelijk afgesloten. Gemeente Den Helder heeft in samenwerking met MEE & de Wering en Sportservice Den Helder het maatschappelijk project SportWerkt opgezet om burgers die een steuntje in de rug nodig hebben weer werkfit te maken. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.
 
LEES MEER >>

 
Integrale arbeidscoach
  
Er komt veel op u af als een werknemer zich ziek meldt, of als een werknemer minder functioneert. Soms ligt de oorzaak bij persoonlijke problemen zoals schulden, familiezaken of andere belemmeringen. Of er is sprake van een beperking. Deze persoonlijke problemen kunnen het functioneren van een werknemer beïnvloeden. MEE & de Wering (regio Noordwest-Holland) helpt u hierbij. Dit doen wij door gecertificeerde arbeidscoaches in te zetten. Voor meer informatie, ga naar www.dearbeidscoach.nl.
 
 
MEE op weg zoekt reismaatjes
  
MEE & de Wering zoekt vrijwilligers die kinderen en jongeren (die naar het speciaal onderwijs gaan) leren om zelfstandig te reizen in Den Helder, Schagen en Heemskerk. Reizen kan zijn met de fiets, lopend of met het openbaar vervoer. Een aantal van deze jongeren heeft een vorm van autisme of een licht verstandelijke beperking. Veel kinderen en jongeren met een beperking reizen al vanaf jongs af aan met het speciaal vervoer naar school. Dat is niet altijd nodig. 
 
LEES MEER >>

 
Your Next Step succesvol afgesloten
  
De allereerste editie van het project Your Next Step is op 5 april feestelijk afgesloten in de kantine van Kolping Boys te Alkmaar. Dit project van het RMC en MEE & de Wering heeft de afgelopen maanden gedraaid om jongeren zonder startkwalificatie tussen de 16 en 23 jaar klaar te stomen voor een opleiding of betaalde baan. 
 
LEES MEER >>

 

    Lees de online versie
Pinksterun
Lopen voor het goede doel 
De Pinksterun werd op eerste Pinksterdag (20 mei) in Alkmaar gelopen. Vroeger heette deze het ‘Rondje Oudorp’. De opbrengst van deze run gaat naar twee goede doelen; het Vrienden MEE Sportfonds (dit fonds financiert sportabonnementen voor mensen uit Alkmaar die dit zelf niet kunnen betalen) en Unicef. Lees meer.

 
Sociaal juridische dienstverlening
SJD spreekuren op afspraak
Per 1 juni 2018 bieden de sociaal juridisch dienstverleners in Alkmaar spreekuren op afspraak aan, in vier wijkcentra. De inloopspreekuren op deze locaties komen per 1 juni 2018 te vervallen. Lees meer.
  
 
Kans-Rijk
Een vrijwilligersbaan voor mensen met een uitkering
Halte Werk en MEE & de Wering slaan met het pilotproject Kans-Rijk de handen ineen om mensen in een uitkeringssituatie aan een passende vrijwilligersbaan te helpen. Om zo weer mee te doen binnen onze samenleving. Lees meer.

 
MEE Vakantiewijzer
Vakanties en accommodaties
In de MEE Vakantiewijzer vindt u vakantieaanbod (vakanties, huisjes, hotels en campings) die toegankelijk zijn voor iedereen die een beperking heeft. Er zijn vakanties en accommodaties voor jong en oud, met een verstandelijke of lichamelijke beperking, met autisme of ADHD.

Ook staan hier diverse organisaties die advies en begeleiding geven. Tevens kunt u lezen over fondsen en betaalbare vakanties voor gehandicapten met een krappere beurs. Er is informatie over aangepast vervoer, de toegankelijkheid van diverse accommodaties en meer. Kijk op www.meevakantiewijzer.nl.

 



naar MEEWering.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: