MEE
nieuwsbrief Stakeholders september 2018
Het succes van SportWerkt!
    
Op 8 oktober start het project SportWerkt in Medemblik, voor burgers die een steuntje in de rug nodig hebben weer werkfit te maken. Deelnemers krijgen naast kennismaking met verschillende sporten, ook workshops op het gebied van presenteren, gezonde voeding, solliciteren en geldzaken aangeboden. Daarnaast is het project in Den Helder en Alkmaar succesvol afgesloten.
 
LEES MEER >>

 
MEE & de Wering partner van AZ
   
MEE & de Wering, AZ en de stichting Vrienden MEE hebben voor de wedstrijd
AZ - NAC Breda op 15 augustus een nieuwe overeenkomst gesloten als maatschappelijk partners. Hierdoor blijven MEE & de Wering en de stichting Vrienden MEE ook de komende drie jaar verbonden als partner van AZ.
 
LEES MEER >>

 
Supporters voor Supporters van start
    
Op donderdag 13 oktober start voor inwoners van regio BUCH, HAL en Schagen het project Supporters voor Supporters AZ. Deelnemers doen werkervaring op bij onder andere het zakelijke netwerk van AZ en volgen één keer per week een workshop gecombineerd met het beoefenen van verschillende sporten.
  
LEES MEER >>

 
Beroepsregistratie
  
MEE & de Wering heeft besloten dat alle medewerkers zich inschrijven bij een van de beroepsregisters van cliëntondersteuners, sociaal werkers en jeugd- en gezinsprofessionals. Zij moeten allen voldoen aan kwaliteitseisen om ingeschreven te kunnen staan. Hiernaast stimuleert het de autonomie, kwaliteit en eigen ontwikkeling van onze medewerkers. Een geregistreerde medewerker wordt namelijk geacht constant te werken aan deskundigheidsbevordering en reflectie en bouwt een eigen portfolio op in het beroepsregister. Een geregistreerd professional werkt volgens de beroepscode en het register biedt tevens een klachtenprocedure voor cliënten.
 
Meer informatie
Het register is openbaar, dus als een cliënt of opdrachtgever wil weten of men werkt met geregistreerde professionals dan kunnen zij dit eenvoudig via de website inzien. Onze medewerkers staan, afhankelijk van hun werkzaamheden, ingeschreven bij het Registerplein of Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). 

 
DemenTalent Den Helder en Medemblik
     
DemenTalent begeleidt mensen met dementie naar vrijwilligerswerk en wil het taboe op dementie verbreken door het geven van voorlichting. Sinds januari is het project van gang in Den Helder in samenwerking met Geriant en gesubsidieerd door de gemeente Den Helder. In april kwam Medemblik erbij, net als DemenTalent Hoorn een samenwerking tussen Omring, Wilgaerden, Geriant, Vrijwilligerspunt en MEE & de Wering. 
  
LEES MEER >>

 

    Lees de online versie
Recordopbrengst benefiet
Vrienden MEE Sportfonds
De benefietavond voor het Vrienden MEE Sportfonds, op woensdag 13 juni in het AFAS-Stadion te Alkmaar, heeft een recordbedrag opgeleverd van € 23.625,-. Doel van de avond, georganiseerd door Vrienden MEE en MEE & de Wering, is om zoveel mogelijk sportabonnementen te realiseren voor kwetsbare mensen die dit zelf niet kunnen betalen. Lees meer.

 
MEE Signaal
Trends en signalen van 2018
Mensen met een beperking ondervinden nog steeds belemmeringen bij het verkrijgen van de juiste zorg en ondersteuning. Dat blijkt uit de signalen van de cliëntondersteuners van MEE, die MEE NL over het afgelopen jaar heeft verzameld in het MEE Trend- en Signaleringsrapport 2018. Lees meer.

 
Verhuizing
Nieuwe locatie in Haarlem
Na ruim anderhalf jaar gevestigd te zijn geweest aan de Oostvest 60 in Haarlem, verruilt MEE & de Wering haar onderkomen voor een locatie aan de Jan Sluyterslaan 11 in Haarlem. In de voormalige school Zuiderpolder. Lees meer.

 
Bunkerfestival
Eerste editie groot succes
Den Helder is weer een festival rijker; het Bunkerfestival. Daar waar tientallen jaren geleden strijders ondergedoken zaten, werd er op 9 juni flink gefeest door honderden mensen. Lees meer.

 



naar MEEWering.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: