MEE
nieuwsbrief cliënten september 2018
Zoveel als mogelijk deelnemen
 
Vanavond speel ik met mijn tennisteam een competitiewedstrijd. In het najaar spelen we in de tweede klasse heren, 35-plus. Er worden twee dubbels gespeeld. We staan er met zijn vieren. Ons team bestaat uit acht mannen. In de loop van de jaren zijn die acht mannen een vriendenteam geworden. We hebben van alles meegemaakt met elkaar. Echtscheidingen (twee al), ernstige ziekten, overlijden van vaders en moeders, nieuwe heupen, ooglidcorrectie, etc. Wat begon als een bij elkaar geraapt zooitje fanatieke amateurs, is nu een hecht collectief. Op het veld bloedstollend fanatiek. Daarbuiten mannen onder elkaar met veel geintjes en echte vrienden.
  
LEES MEER >>

 
Het succes van SportWerkt!
   
Op 8 oktober start het project SportWerkt in Medemblik, voor burgers die een steuntje in de rug nodig hebben weer werkfit te maken. Deelnemers krijgen naast kennismaking met verschillende sporten, ook workshops op het gebied van presenteren, gezonde voeding, solliciteren en geldzaken aangeboden. Daarnaast is het project in Den Helder en Alkmaar succesvol afgesloten.
 
LEES MEER >>

 
Supporters voor Supporters van start
  
Op donderdag 13 oktober start voor inwoners van regio BUCH, HAL en Schagen het project Supporters voor Supporters AZ. Deelnemers doen werkervaring op bij onder andere het zakelijke netwerk van AZ en volgen één keer per week een workshop gecombineerd met het beoefenen van verschillende sporten.
  
LEES MEER >>

 
Oproep 100 van Hoorn
   
Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. De Honderd van Hoorn vraagt daarom extra aandacht voor mensen met dementie in Hoorn.

De Honderd van Hoorn is een initiatief van Vrijwilligerspunt, dat in samenwerking met gemeente Hoorn, MEE & de Wering, Stichting Geriant, Omring en Wilgaerden op zoek gaat naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor mensen met dementie. Wij zoeken vrijwilligers voor woonzorgcentra in gemeente Hoorn, en vrijwilligers die huisbezoeken afleggen. 
  
LEES MEER >>

 
MEE & de Wering partner van AZ
  
MEE & de Wering, AZ en de stichting Vrienden MEE hebben voor de wedstrijd
AZ - NAC Breda op 15 augustus een nieuwe overeenkomst gesloten als maatschappelijk partners. Hierdoor blijven MEE & de Wering en de stichting Vrienden MEE ook de komende drie jaar verbonden als partner van AZ.
 
LEES MEER >>

 
Recordopbrengst bij benefiet Vrienden MEE Sportfonds
 
De benefietavond voor het Vrienden MEE Sportfonds, op woensdag 13 juni in het AFAS-Stadion te Alkmaar, heeft een recordbedrag opgeleverd van € 23.625,-. Doel van de avond, georganiseerd door Vrienden MEE en MEE & de Wering, is om zoveel mogelijk sportabonnementen te realiseren voor kwetsbare mensen die dit zelf niet kunnen betalen.
 
LEES MEER >>

 
Eerste editie Bunkerfestival Den Helder groot succes
  
Den Helder is weer een festival rijker; het Bunkerfestival. Daar waar tientallen jaren geleden strijders ondergedoken zaten, werd er op 9 juni flink gefeest door honderden mensen. Het festival is tot stand gekomen door de vijftienjarige Joey van Straalen. Hij heeft het festival bedacht en met flinke hulp van Jongerenwerk Den Helder, georganiseerd bij Fort Dirks Admiraal. 
  
LEES MEER >>

 
DemenTalent Den Helder en Medemblik
  
DemenTalent begeleidt mensen met dementie naar vrijwilligerswerk en wil het taboe op dementie verbreken door het geven van voorlichting. In januari 2018 is het project gestart in Den Helder in samenwerking met Geriant en gesubsidieerd door de gemeente Den Helder. In april kwam Medemblik erbij, net als DemenTalent Hoorn een samenwerking tussen Omring, Wilgaerden, Geriant, Vrijwilligerspunt en MEE & de Wering. 
 
LEES MEER >>

 

    Lees de online versie
Niels schrijft
Romantische (on)kunde
Onze hoofdredacteur vertelt over zijn ervaringen met autisme. Deze keer schrijft Niels hoe hij meer succes had in romantiek als kleuter dan als volwassene. Lees meer.

 
Cliëntvertrouwenspersoon
Birgit Schoenmakers
MEE & de Wering doet er veel aan om te zorgen dat medewerkers, vrijwilligers en cliënten onderling op een goede manier met elkaar omgaan. Wanneer u als cliënt daarover toch een klacht hebt, u niet netjes behandeld voelt of contact wil over een heel belangrijke kwestie waar u eigenlijk niet over durft te praten, dan kunt u terecht bij de cliëntvertrouwenspersoon. Lees meer.

 
Agenda


23 september: Hoorn Beweegt Festival
Probeer gratis diverse sporten uit. Ook is er informatie, cursussen en een loterij. Lees meer.

24 september: Ready to sport!
Sportontmoetingsdag in Heemskerk voor jongeren van 20 jaar of jonger met een lichamelijke beperking. Lees meer.

25 september: Ontmoetingsgroep mantelzorgers Den Helder
Gratis bijeenkomst voor mantelzorgers uit regio Den Helder. Lees meer.

26 september: Weet wat je eet Lutjebroek
Gratis bijeenkomst over gezonde voeding voor ouderen. Lees meer.

26 september: Voorlichting over dementie en mantelzorg
Gratis voorlichting in Hoorn. Lees meer.

27 september tot en met 6 oktober: Week tegen Eenzaamheid
Nationale week met diverse activiteiten rondom eenzaamheid en eenzame mensen. Lees meer.

27 september: Parkinson Café Hoorn
Bijeenkomst voor mensen met Parkinson en hun partners, familieleden en mantelzorgers. Lees meer.

29 september: BergermeerRun
Hardloopwedstrijd in Alkmaar waarbij Vrienden MEE het goede doel is. Lees meer.
 
29 september: NAH-Café Alkmaar
Gratis bijeenkomst voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel. Lees meer.

1 tot en met 6 oktober: Week van de Toegankelijkheid
Verenigingen en organisaties in heel Nederland tonen hun toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Lees meer.
  
  
Meer agenda items en cursussen
Voor het complete agenda overzicht van MEE & de Wering, ga naar www.meewering.nl/actueel/agenda.

Het cursussen overzicht is op www.meewering.nl/cursussen.

 

 
Vertelkringen
Koffers vol verhalen
Op dinsdag 9 oktober start MEE & de Wering weer een nieuwe ronde van Vertelkringen Drechterland. Mensen kunnen dan op gemak eigen belevenissen en ervaringen met elkaar delen. Lees meer.

 
Verhuizing
Nieuwe locatie in Haarlem
Na ruim anderhalf jaar gevestigd te zijn geweest aan de Oostvest 60 in Haarlem, verruilt MEE & de Wering haar onderkomen voor een locatie aan de Jan Sluyterslaan 11 in Haarlem. In de voormalige school Zuiderpolder. Lees meer.

 



naar MEEWering.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: