MEE
nieuwsbrief cliënten december 2018
Vooruit en achteruit kijken
 
Voor mij is kerst en oud en nieuw in mijn gedachten nog heel ver weg. Eerst moeten we nog verhuizen. Het is bekend, verhuizen is een major life event en zo voelt het nu ook helemaal.

Het nieuwe jaar vraagt ook om achterom kijken. Voor onze organisatie stond 2018 in het teken van vooral financiële prioriteiten. Dat is goed gelukt; na twee financieel rampzalige jaren gaan we 2018 afsluiten met een kleine plus in de exploitatie. Daar zijn we trots op.
  
LEES MEER >>

 
Afsluiting Your Next Step Alkmaar
 
Donderdagavond 14 december werd het traject Your Next Step afgesloten in de kantine van AHMC in Alkmaar. Twaalf weken lang hebben de deelnemers zich volop ingezet en hard gemaakt om dit project succesvol af te ronden.
   
LEES MEER >>

 
Nieuwe site Jongerenwerk Den Helder 
   
De website van Jongerenwerk Den Helder is vernieuwd! Een ander uiterlijk, gevuld met nieuwe content, duidelijke doorverwijzingen en links binnen de pagina's en nu dus net zo snel en laagdrempelig als het jongerenwerk is.

Omdat wij lokaal ondernemerschap altijd tof vinden, hebben we multimediabedrijf Druktemaker uit Den Helder gevraagd om een website voor ons te bouwen. Het onderhoud en het vullen van de website met content doen we zelf. Zo zijn de pagina's altijd up-to-date en snel aanpasbaar. Kijk op www.jwdh.nl.
 
 
SportWerkt Haarlem start tweede traject
  
In samenwerking met Pasmatch heeft MEE & de Wering op 5 november het tweede traject van SportWerkt afgetrapt bij Olympia Haarlem. Zes weken lang gaat een groep van vijftien deelnemers hard aan de slag om weer een volgende stap te maken in het proces richting werk & arbeid.
  
LEES MEER >>

 
Leerlingen op bezoek bij JOGG en AH
  
Al vele jaren is JOGG een bekend project in de gemeente Alkmaar, uitgevoerd door medewerkers van MEE & de Wering. De laatste maanden maakten verschillende klassen van Alkmaarse basisscholen kennis met de werkwijze van JOGG, met speurtochten, rondleidingen en meer.
 
LEES MEER >>

 
MEE Vakantiewijzer
   
In de MEE Vakantiewijzer vindt u vakantieaanbod (vakanties, huisjes, hotels en campings) die toegankelijk zijn voor iedereen die een beperking heeft. Er zijn vakanties en accommodaties voor jong en oud, met een verstandelijke of lichamelijke beperking, met autisme of ADHD.

Ook staan hier diverse organisaties die advies en begeleiding geven. Tevens kunt u lezen over fondsen en betaalbare vakanties voor gehandicapten met een krappere beurs. Er is informatie over aangepast vervoer, de toegankelijkheid van diverse accommodaties en meer. Kijk op www.meevakantiewijzer.nl

 

    Lees de online versie
Niels schrijft
Technologie stopt maar niet groeien
In de jeugd van onze hoofdredacteur met autisme waren computers van weinig belang. Nu heeft vrijwel iedereen een computer in zijn broekzak. Lees meer.

 
Agenda

18 december: Parkinson Café Schagen
Gratis bijeenkomst voor mensen met Parkinson en hun partners, familieleden en mantelzorgers. Lees meer.

19 december: Alzheimer Café Texel
Gratis avond voor mensen met dementie, mantelzorgers, familie en betrokkenen. Lees meer.

20 december: Gouden Cult'Uurtje Kerstconcert
Muzikaal programma voor senioren in Alkmaar met grats koffie en loterij. Lees meer.

28 december: Sport-In Fun Experience
SportSupport Haarlem houdt een aangepast sportprogramma voor kinderen met een beperking. Lees meer.

29 december: Disco Rietschoot
Disco in Koedijk voor mensen met en zonder een beperking. Lees meer.

4 januari: Kerstcircus Haarlem
Circusvoorstelling dat ook geschikt is voor blinden en slechtzienden, met diverse artiesten, dieren en meer. Lees meer.
 
21 tot en met 26 januari: E-healthweek 2019
Nationale week waarbij (thuiszorg)instellingen, maatschappelijke organisaties, gemeenten en andere organisaties laten zien wat e-health is en hoe het werkt. Lees meer.
 
 
Meer agenda items en cursussen
Voor het complete agenda overzicht van MEE & de Wering, ga naar www.meewering.nl/actueel/agenda.

Het cursussen overzicht is op www.meewering.nl/cursussen.


 
Meedenkmiddag Cultuur & Uitgaan
VN-verdrag rechten voor mensen met een beperking
Op 19 september 2018 zijn beleidsmakers van gemeenten en ervaringsdeskundigen met een beperking met elkaar gesprek gegaan over het voorkomen en oplossen van belemmeringen bij uitgaan. En hoe uitgaan voor iedereen in Noord-Holland toegankelijker en aangenamer kan worden.

We nodigen gemeenten en bedrijfsleven uit om aan de slag gaan met het organiseren van ontmoeting met en tussen mensen met en zonder een beperking. Laat hun ervaringen, kennis en adviezen voor een inclusieve samenleving niet onbenut!

De uitkomsten van deze Meedenkmiddag hebben we samengevat in een bondig rapport. Lees meer.
 
 



naar MEEWering.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: