MEE
nieuwsbrief STAKEHOLDERS december 2018
Afsluiting Your Next Step Alkmaar
 
Donderdagavond 14 december werd het traject Your Next Step afgesloten in de kantine van AHMC in Alkmaar. Twaalf weken lang hebben de deelnemers zich volop ingezet en hard gemaakt om dit project succesvol af te ronden.

Your Next Step is een intensief programma met diverse workshops, waaronder debatteren of fotografie en sportactiviteiten. Tijdens het programma worden de deelnemers begeleid door trajectbegeleiders en coaches die hun bewust laten worden van hun kwaliteiten en talenten. Het programma legt de focus op het ontwikkelen van sociale vaardigheden, verbeteren van conditie en het versterken van zelfvertrouwen. Met als streepje van de finishlijn de deelnemers een zetje in de goede richting te geven naar een opleiding, betaalde baan of een combinatie van beide. 
   
LEES MEER >>

 
Nieuwe regiomanager Hans Tönjes
  
Op 15 november jl. is Hans Tönjes gestart als regiomanager bij MEE & de Wering. Hans is 55 jaar en heeft jarenlange ervaring in de zorg. Begonnen als leerling Z-verpleegkundige op ’s Heerenloo Lozenoord, doorgegroeid tot afdelingshoofd om daarna de overstap te maken naar het vak van orthopedagoog. Daarna weer manager en in 2008 de master bestuurskunde in de gezondheidszorg afgerond.
 
LEES MEER >>

 
Jongerenwerk Den Helder nieuwe website
  
De website van Jongerenwerk Den Helder, onderdeel van MEE & de Wering, is vernieuwd. We zijn actief in Den Helder en Julianadorp op scholen, op straat, in buurthuizen, tienerhuiskamers en jongerencentra. We focussen ons op talentontwikkeling en geven jongeren een stem. Kijk op www.jwdh.nl.
 
 
SportWerkt Haarlem start tweede traject
  
In samenwerking met Pasmatch heeft MEE & de Wering op 5 november het tweede traject van SportWerkt afgetrapt bij Olympia Haarlem. Zes weken lang gaat een groep van vijftien deelnemers hard aan de slag om weer een volgende stap te maken in het proces richting werk & arbeid.
  
LEES MEER >>

 
MEE & de Wering eerste maatschappelijke partner van Ondernemend Alkmaar
 
Ondernemend Alkmaar en MEE & de Wering hebben op 25 september een overeenkomst gesloten waardoor ze de komende drie jaar maatschappelijk partner zijn. MEE & de Wering is hiermee de eerste maatschappelijke partner van Ondernemend Alkmaar. 
 
LEES MEER >>

 

    Lees de online versie
Meedenkmiddag Cultuur & Uitgaan
VN-verdrag rechten voor mensen met een beperking
Op 19 september 2018 zijn beleidsmakers van gemeenten en ervaringsdeskundigen met een beperking met elkaar gesprek gegaan over het voorkomen en oplossen van belemmeringen bij uitgaan. En hoe uitgaan voor iedereen in Noord-Holland toegankelijker en aangenamer kan worden.

We nodigen gemeenten en bedrijfsleven uit om aan de slag gaan met het organiseren van ontmoeting met en tussen mensen met en zonder een beperking. Laat hun ervaringen, kennis en adviezen voor een inclusieve samenleving niet onbenut!

De uitkomsten van deze Meedenkmiddag hebben we samengevat in een bondig rapport. Lees meer.
 
 
JOGG Alkmaar
Leerlingen op bezoek
Al vele jaren is JOGG een bekend project in de gemeente Alkmaar, uitgevoerd door medewerkers van MEE & de Wering. De laatste maanden maakten verschillende klassen van Alkmaarse basisscholen kennis met de werkwijze van JOGG, met speurtochten, rondleidingen en meer. Lees meer.

 
MEE NL
Position Paper Niet-zichtbare beperkingen en verward gedrag
Verward gedrag heeft niet altijd te maken met psychiatrische problematiek; er kan ook sprake zijn van een niet-zichtbare beperking als een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), autisme (ASS) of een lichte verstandelijke beperking (LVB). Voor de juiste aanpak van verward gedrag is kennis over deze beperkingen daarom essentieel. MEE biedt hiervoor de tools aan. Lees meer.

 
MEE NL
Themanieuwsbrief schulden
Eén op de vijf huishoudens in Nederland kampt met problematische schulden en in deze groep zijn mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) oververtegenwoordigd. Deze kwetsbare mensen lopen extra groot risico op financiële problemen, doordat de maatschappij steeds complexer wordt en van mensen steeds meer zelfstandigheid vereist. Deze nieuwsbrief gaat over dit grote maatschappelijke probleem en de aanpak daarvan. Lees meer.

 



naar MEEWering.nl  |  inschrijven  |  afmelden  |   contact
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: