Lees de laatste ontwikkelingen Online versie
 
 
Directeur-bestuurder Rob Hartings: Volop in beweging

Wanneer je spreekt met bestuurders in de zorg en welzijn dan hoor je al jaren hetzelfde: alles is volop in beweging, de golven lopen hoog op, verandering is de enige constante. Het zijn containerbegrippen geworden, je zou er bijna over heen lezen. Ik ga een poging doen om u in minder dan 400 worden uit te leggen waar wij als MEE & de Wering druk mee zijn. Ik hoop dat u na lezing denkt: alles is volop in beweging, etc.
Lees verder »
 
 
Vernieuwde nieuwsbrief van MEE & de Wering

Voorheen hadden wij twee nieuwsbrieven, namelijk de nieuwsbrief cliënten voor de cliënten van MEE & de Wering, en de nieuwsbrief stakeholders voor de professionals, ambtenaren en belanghebbende groepen die met MEE & de Wering samenwerken. Deze twee nieuwsbrieven zijn nu samengevoegd tot één enkele nieuwsbrief, welke drie keer per jaar zal verschijnen.

Heeft u vragen over de nieuwsbrief, of anders een leuke tip of idee voor de nieuwsbrief? Dan kunt u contact opnemen met onze hoofdredacteur Niels van Beelen via n.vanbeelen@meewering.nl.
 
 
Christel Portegies nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

De raad van toezicht van MEE & de Wering heeft Christel Portegies per 1 maart 2019 benoemd als voorzitter van de raad van toezicht. Zij volgt Rian van Dam op, die afgetreden is in verband met haar benoeming als burgemeester van de gemeente Hollands Kroon.
Lees verder »
 
 
 
Afsluiting SportWerkt! Schagen

Op maandag 25 maart is er weer een traject van het project SportWerkt! Schagen afgesloten. Tien deelnemers aan dit project hadden zich met volle motivatie ingezet om het project goed af te ronden en liepen vol trots met hun certificaat en de bloemen de deur uit. Dit onder toeziend oog van consulenten van de gemeente Schagen, workshop trainers, sporttrainers en SportService Schagen.
Lees verder »
 
 
 
Your Next Stept start voor de derde keer

Op 5 maart is de derde editie van Your Next Step van start gegaan, deze keer met twintig deelnemers in plaats van de normale vijftien. Your Next Step is een samenwerkingsproject van het RMC en MEE & de Wering, waarbij deelnemers na twaalf weken doorstromen naar een opleiding, betaalde baan of vrijwilligersplek.
Lees verder »
 
 
MEE op weg zoekt deelnemers

Veel kinderen en jongeren met een beperking reizen al van jongs af aan met speciaal vervoer naar school. Dat is niet altijd nodig. Via het project MEE op weg leren mensen met een beperking om met behulp van een maatje zo zelfstandig mogelijk te reizen. MEE & de Wering zoekt kinderen en jongeren die naar het speciaal (basis)onderwijs gaan, en die willen leren zelfstandig te reizen.  
Lees verder »
Thema avond Autisme en Genderdiversiteit

Het netwerk autisme Zuid-Kennemerland, Amstelland en de Meerlanden organiseerde op donderdag 7 februari de thema avond “Autisme en Genderdiversiteit”. MEE & de Wering participeert in dit netwerk en heeft samen met Megakids en de RIBW-KAM deze avond georganiseerd.
Lees verder »
 
 
Nieuw cliëntvertrouwenspersoon

MEE & de Wering doet er veel aan om te zorgen dat medewerkers, vrijwilligers en cliënten onderling op een goede manier met elkaar omgaan. Wanneer u als cliënt daarover toch een klacht hebt, u niet netjes behandeld voelt of contact wil over een heel belangrijke kwestie waar u eigenlijk niet over durft te praten, dan kunt u terecht bij de cliëntvertrouwenspersoon
Lees verder »
 
 
 
Telefooncirkel en Autodienst zoeken vrijwilligers

MEE & de Wering / WonenPlus zoeken vrijwilligers in Hoorn, namelijk voor de Telefooncirkel en voor de Autodienst. Voor de Autodienst zoeken wij zowel planners als chauffeurs.
Lees verder »
 
 
30 april: Inspiratie-avond autisme

Voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met autisme organiseert het Mantelzorgcentrum zes gratis inspiratie-avonden in de regio Den Helder.

Lees verder »
1 mei: Alzheimer Trefpunt Zandvoort

Het Alzheimer Trefpunt Zandvoort is een gratis trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden.

Lees verder »
2 mei: Gouden Cult'uurtje

Het koor Polegala treedt op bij het Gouden Cult'uurtje voor senioren in Wijksteunpunt De Hofstaete in Alkmaar, met gratis koffie.

Lees verder »
 
 
3 mei: De Bongelaar lentefeest

Kinderboerderij de Bongelaar, onderdeel van Esdégé-Reigersdaal, houdt op vrijdag 3 mei een lentefeest voor mensen met en zonder een beperking.

Lees verder »
4 mei: Sailability zeildag Hoorn

De Sailability zeildagen zijn bedoeld om mensen met een beperking de gelegenheid te geven te (leren) zeilen. Naast Hoorn ook in Haarlem en Uitgeest.

Lees verder »
6 mei: Training Autisme bij vrouwen

pASSant start in Haarlem met de gratis training Autisme bij vrouwen, gericht op vrouwen vanaf 21 jaar met ASS en een normale tot hoge intelligentie.

Lees verder »
 
 
Meer agenda en cursussen

Voor het complete agenda overzicht van MEE & de Wering, ga naar www.meewering.nl/actueel/agenda.

Het cursussen overzicht is te vinden op www.meewering.nl/cursussen.
 
 
Niels schrijft

In elke nieuwsbrief schrijft onze hoofdredacteur Niels van Beelen een column om mensen te intrigeren en informeren. Deze keer praat hij over hoe hij als dertigjarige nog steeds bij zijn ouders woont en wat het inhoudt om echt volwassen te zijn.
Lees verder »
 
  Contact MEE & de Wering
Aanmelden   |   Afmelden