Lees de laatste ontwikkelingen Online versie
 
 
Rob Hartings: 
“Niets is onmogelijk” 

MEE & de Wering zit in een bijzondere positie. Wij worden betaald door de gemeenten en zorgkantoren. Het genieten van onze dienstverlening is voor een geheel andere doelgroep weggelegd. Dat zijn de inwoners die steun, hulp of begeleiding nodig hebben. Of het zijn ingezetenen die in het kader van de Wlz recht hebben op ondersteuning. Deze bijzondere positie maakt dat we aan de ene kant steeds met opdrachtgevers in gesprek zijn om onze dienstverlening én het optimaliseren van die dienstverlening. Aan de andere kant steeds kijken wij met een schuin oog naar onze ketenpartners en mogelijk nieuwe toetreders: zij dansen ook rond de ’subsidiepotten’. In de profitsector is het relatief makkelijk. Vind een klant, laat hem genieten en laat hem betalen. Bij ons is dat geknipt en daarmee is er een heel circuit bij gekomen.
Lees verder »
 
 
 
Onze nieuwe slogan: Niets is onmogelijk.

MEE & de Wering moet opereren in het krachtenveld van ca. 26 gemeenten en 2 zorgkantoren. Daar is veel beweging. Dan is het wenselijk om een merk te worden. Dat gemeenten bij het noemen van je naam denken: met die club wil ik zaken doen.
Lees verder »
 
 
 
Cliënten waarden ons gemiddeld met een 7,9

Onze cliënten zijn tevreden over de door ons geboden dienstverlening. De rapportcijfers die zij ons geven variëren tussen een 7 en een 8. Het gemiddelde komt uit op een 7,9.
Lees verder »
 
 
 
ISO certificering voor het derde jaar op rij behaald

De aanwezigheid van een certificaat is voor opdrachtgevers of klanten steeds vaker een voorwaarde bij de inkoop of aanbesteding. Met een certificaat tonen wij aan dat wij de interne organisatie op orde hebben en er alles aan doen om de kwaliteit hoog te houden. 
Lees verder »
 
 
Afsluiting SportWerkt Haarlem

Het project SportWerkt is inmiddels in vele gemeenten een vast concept. Zo ook in Haarlem, waar op 18 juni certificaten werden uitgereikt aan de succesvolle deelnemers.
Lees verder »
 
 
Benefietavond 2019

Afgelopen 23 mei werd inmiddels voor de vijfde keer een benefietavond voor het Vrienden MEE Sportfonds georganiseerd. Doel van de avond, georganiseerd door de stichting MEE & de Wering, is om zoveel mogelijk sportabonnementen te realiseren voor mensen die dit niet kunnen betalen.
Lees verder »
 
 
 
Afsluiting Your Next Step

Op donderdag 23 mei is de derde editie van het project Your Next Step feestelijk afgesloten. In de bestuurskamer van AZ hebben zestien deelnemers hun diploma mogen ontvangen en hebben zij zichzelf door middel van een korte pitch gepresenteerd. 
Lees verder »
 
 
 
Uitreiking dertien Gouden Schoolkantineschalen

Maar liefst dertien scholen uit de gemeenten Alkmaar, Bergen, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk hebben maandag 24 juni tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Stadhuis in Alkmaar een Gouden Schoolkantineschaal 2019 gekregen. Scholen laten met deze Schoolkantineschaal zien dat hun schoolkantine gezond is ingericht. De vijf trotse wethouders konden de scholen uit hun gemeente met dit mooie resultaat feliciteren. 
Lees verder »
 
 
 
Cliëntenraad zoekt nieuwe leden en secretaris

Heeft u affiniteit met de zorg- en welzijnssector? Wilt u zich inzetten voor de belangen van de cliënten van MEE & de Wering? Wilt u meedenken over het beleid van onze organisatie? Dan is deelname aan de cliëntenraad wellicht iets voor u!
Lees verder »
 
 
 
Mensen met beperking lopen vast in regels en systemen

Op 19 juni heeft MEE NL het Trend- en signaleringsrapport 2019 uitgebracht. Hierin is te lezen hoe mensen met een beperking nog steeds vastlopen in wet- en regelgeving, die juist bedoeld zijn om hen te helpen. Vaak leidt dit tot schrijnende situaties.

MEE NL-directeur Yvon van Houdt overhandigde het rapport in het bijzijn van een cliëntondersteuner en een ervaringsdeskundige aan minister De Jonge van Volksgezondheid. “Als we de zorg voor mensen met een beperking en hun naasten willen verbeteren, dan moeten we begrijpen hoe hun leven is. We moeten leren kijken met hun ogen. MEE helpt daarbij met dit rapport.”
Lees verder »
 
 
1 juli tot en met 11 september:
Zomeractiviteiten senioren

Van 1 juli tot en met 11 september is er een zomerprogramma voor 55-plussers in de gemeente Den Helder, gerealiseerd door een samenwerking tussen MEE & de Wering, Zorggroep Tellus, Stichting Vrijwaard en Team Sportservice Den Helder en met medewerking van vele organisaties en verenigingen uit Den Helder.
Lees verder »
 
 
6 juli: 
Noorder-festival

's Heeren Loo houdt in Julianadorp hun jaarlijkse Noorderfestival, voor mensen met en zonder een beperking. Toegang is gratis.

Lees verder »
8 juli:
Ontmoetings-groep mantel-zorgers

Het Mantelzorgcentrum houdt een gratis ontmoetingsgroep voor mantelzorgers uit de regio Heiloo.

Lees verder »
9 juli:
Samen Eten

Wonen Plus houdt een avondbijeenkomst in Hoorn waarbij eenzame mensen samen kunnen eten en praten.
Lees verder »
 
 
26 augustus: Assertiviteitstraining gemengd

Een MEE & de Wering cursus in Den Helder voor mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder die beter voor zichzelf willen opkomen, voor hun eigen behoeften en wensen, maar waarbij ze ook rekening houden met de ander.
Lees verder »
30 augustus: 
Sociale vaardigheden volwassenen

Een MEE & de Wering cursus in Den Helder voor volwassenen die speciaal onderwijs hebben gevolgd en die problemen ondervinden in het communicatie en omgang met anderen en willen leren beter voor zichzelf op te komen.  
Lees verder »
 
 
Meer agenda en cursussen

Voor het complete agenda overzicht van MEE & de Wering, ga naar www.meewering.nl/actueel/agenda.

Het cursussen overzicht is te vinden op www.meewering.nl/cursussen.
 
 
Niels schrijft:
Pleidooi voor een snufje wanorde

In elke nieuwsbrief schrijft onze hoofdredacteur Niels van Beelen een column om mensen te intrigeren en informeren. Deze keer praat hij over hoe hij waarde hecht aan orde en routine, en wat het nadeel hiervan is.
Lees verder »
 
  Contact MEE & de Wering
Aanmelden   |   Afmelden