Lees de laatste ontwikkelingen Online versie
 
 
Rob Hartings:
“Een lans breken voor preventie”

Met het genieten van de laatste zomerzon, moeten we ook beseffen dat de herfst voor de deur staat. Nog enkele stuiptrekkingen van de zomer, daarna is de herfst aan de macht. Waar is mijn regenjack en shawl? Persoonlijk zie ik bij het begin op tegen die korte dagen. Je gaat ’s ochtends op pad in het donker en als je ’s avonds je auto weer voor de deur zet is het opnieuw donker.
Lees verder »
 
 
 
Preventie en resultaat:
Strategisch beleidskader 2019-2023

'Preventie en partnerschap' is één van de speerpunten van het Strategisch kader 2019-2023 van MEE & de Wering. We laten met dit document zien welke koers wij voor de komende jaren inslaan. 
Lees verder »
 
 
Daphne Gans stelt zich voor

Ik ben Daphne Gans, 52 jaar en woon in de binnenstad van Hoorn, samen met mijn twee kinderen van 21 en 18 jaar. Sinds 1 augustus jl. ben ik in dienst van MEE & de Wering als regiomanager van de regio West-Friesland.
Lees verder »
 
 
Verhuizing MEE & de Wering Alkmaar

Wij willen u alvast informeren over de op handen zijnde verhuizing van MEE & de Wering. Collega’s van het Servicebureau, Programma’s & Projecten en het regioteam Noord-Kennemerland komen bij elkaar op één locatie te werken, samen met management en training Groeimee.

Vrijdag 1 november betrekt MEE & de Wering een nieuw pand aan de Hertog Aalbrechtweg 18 in Alkmaar. 
 
 
 
Gezondere jeugd in Hollands Kroon door ‘Lekker in je Life’

Verschillende organisaties en zorgprofessionals in Hollands Kroon slaan met MEE & de Wering de handen ineen met het programma Lekker in je Life. Het programma, dat in september start, richt zich op kinderen uit Hollands Kroon van 2 tot 18 jaar, met een vorm van overgewicht. De kinderen volgen een programma bestaande uit drie pijlers: voeding, gedrag en bewegen.
Lees verder »
 
 
Alle kinderen doen mee!

MEE & de Wering draait sinds het voorjaar 2018 het project ‘Aanpak Kinderarmoede’ in de gemeente Medemblik. Het project richt zich op het voorkomen van schulden en op het bieden van ondersteuning zodra er schuldenproblematiek speelt.
Lees verder »
 
 
Project Supporters voor Supporters AZ succesvol afgesloten

Het project Supporters voor Supporters AZ is op maandag 29 juli op een informele en positieve manier afgesloten. Dit project van MEE & de Wering in samenwerking met voetbalclub AZ, heeft de afgelopen 11 weken gedraaid om inwoners van de gemeente Alkmaar, Heerhugowaard en de BUCH om ze extra ondersteuning te bieden richting (betaald) werk of opleiding.
Lees verder »
 
 
 
Online en on court competities op Gameday 2019

Op 22 juni vond de tweede editie van Gameday plaats in Den Helder. “Een dag vol spannende, nieuwe en sportieve uitdagingen voor iedereen die van competitie houdt”, volgens Nikkie Siersma van Jongerenwerk Den Helder, onderdeel van MEE & de Wering. 
Lees verder »
 
 
 
Vrijwilligers gezocht voor BOR

MEE & de Wering zoekt vrijwilligers in de regio Noord-Holland Noord die kinderen bij een (v)echtscheiding begeleiden tijdens bezoek aan de ouder. De Begeleide omgangsregeling (BOR) moet voorkomen dat contact tussen kind en niet-verzorgende ouder blijvend of tijdelijk wordt verbroken. Als vrijwilliger ben je aanwezig tijdens de omgangsregeling van het kind en de niet-verzorgende ouder.
Lees verder »
WonenPlus zoekt chauffeurs en tuinvrijwilligers

MEE & de Wering WonenPlus is op zoek naar vrijwilligers in Hoorn die bereid zijn om ouderen, mensen met een handicap en mantelzorgers te ondersteunen in het langer zelfstandig thuis blijven wonen. Er is vooral vraag naar tuinvrijwilligers en chauffeurs voor de Autodienst. 
Lees verder »
 
 
28 september: Thuis in de Toekomst

In gemeentehuis Velsen is de informatiemarkt Thuis in de Toekomst, met informatie over wonen, verhuizen, zorg, welzijn en hulp en ondersteuning die u hierbij kunt krijgen.

Lees verder »
29 september: Zondagmid-dagpodium

Een maandelijkse bijeenkomst in Hoogkarspel van MEE & de Wering WonenPlus waar senioren en mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten.

Lees verder »
1 t/m 8 oktober: Week tegen Eenzaamheid

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zijn er in het hele land diverse activiteiten gepland rondom eenzaamheid en eenzame mensen.

Lees verder »
 
 
1 oktober: 55+ Beurs Den Helder

De LSBO Den Helder organiseert de zeventiende editie van de 55+ Beurs, in het kader van de Nationale Ouderendag. Toegang is gratis.

Lees verder »
1 oktober: Mantelzorg-lunchroom

Tweede gratis mantelzorglunchroom van We(l)doen IJmond, voor inwoners van de gemeenten Beverwijk en Heemskerk. Thema: Hoe vind ik mijn weg in voorzieningenland?

Lees verder »
4 oktober: Nationale Ouderendag

De Nationale Ouderendag is een jaarlijks terugkerend evenement op de eerste vrijdag van oktober. Het is een dag waar individuele wensen van ouderen worden vervuld.

Lees verder »
 
 
3 oktober:
Mindfulness

Een MEE & de Wering aandachttraining in Alkmaar, dat de deelnemers leert om 'te surfen op de golven van het leven' zonder de golven te hoeven veranderen of tegen te houden. Er wordt gewerkt met praktische aandachts-, yoga- en meditatieoefeningen.
Lees verder »
9 oktober:
Autisme voor partners

Een MEE & de Wering cursus in Haarlem voor vrouwen van een partner met een (vermoeden van) een autisme. Tijdens deze cursus krijgen de deelnemers inzicht in de gevolgen van autisme op hun partnerrelatie en leren zij omgaan met hun eigen gevoelens in deze relatie.
Lees verder »
 
 
Meer agenda en cursussen

Voor het complete agenda overzicht van MEE & de Wering, ga naar www.meewering.nl/actueel/agenda.

Het cursussen overzicht is te vinden op www.meewering.nl/cursussen.
 
 
 
De positieve waarde van de assertiviteitstraining

De assertiviteitstraining van MEE & de Wering richt zich op mensen die zelfbewuster en steviger in hun schoenen willen staan, beter voor zichzelf willen opkomen en extra tijd en aandacht in zichzelf willen investeren. Met deze training worden de maatschappelijke werkers telkens weer positief verrast over de stimulans die deelnemers elkaar kunnen geven daar waar het vergroten van assertief gedrag betreft. In dit artikel vertellen ze over de positieve waarde van de assertiviteitstraining.
Lees verder »
 
 
 
Niets is onmogelijk:
Hulde aan deze vrijwilligster!

In het kader van onze nieuwe slogan ‘Niets is onmogelijk!’ vertelt Heleen Nooter, sociaal werker van MEE & de Wering WonenPlus Drechterland, over hoe vrijwilligster Annie al jarenlang begeleiding en ondersteuning biedt aan de zestigjarige Yvonne.
Lees verder »
 
 
Niels schrijft:
De kracht van instemmende geluiden

In elke nieuwsbrief schrijft onze hoofdredacteur Niels van Beelen een column om mensen te intrigeren en informeren. Deze keer praat hij over hoe hij zichzelf heeft aangeleerd om beter te luisteren door na te doen alsof hij zat te luisteren.
Lees verder »
 
  Contact MEE & de Wering
Aanmelden   |   Afmelden